fbpx

[Video] Radikalne feministke želele na dan žena vreči molotovko na policiste, njihov met segel zgolj do skupine protestnic

(posnetek zaslona: Youtube)

Vikend za dan žena v prestolnici Mehike je bil daleč od spravljivega in mirnega. V mestu so potekale demonstracije, radikalno feministično krilo pa je celo metalo molotovke. Pri tem so bile tako nesposobne, da so jih vrgle na ostale protestnice in na srečo ne na predstavnike policije.

V Ciudad de Méxicu se je na maršu, ki so ga organizirale feministične skupine, zbralo okoli 80 tisoč žensk. Shod so zaznamovali izgredi, nasilje in vandalizem v središču mest. Protestnice so celo želele vdreti in razdejati katedralo, a so jim to preprečili verniki, ki so se zabarikadirali noter.

Številne mestne znamenitosti, kot tudi avtobusne postaje, spomeniki in zasebna lastnina so bile žrtev vandalizma. Nasilne protestnice so po poročanju Postmilleniala poškodovale tudi katedralo Hermosillo. Okna katedrale so razbile, verniki pa so morali uporabiti klopi, da bi preprečili vdor v sakralni objekt.

Večina protestnic naj bi protestirala mirno, a po trditvah mehiških oblasti to ne drži za skupino zamaskiranih izgrednic, ki so se v svojem obračunu z organi pregona posluževale celo molotovk.

https://twitter.com/AraVa76020963/status/1236849659001425920?

Video, ki je prišel v javnost, kaže, kako je ena od izgrednic zalučala molotovko proti policistom, ki so varovali predsedniško palačo. Njen met ni bil kaj prida, tako da se je molotovka razbila med skupino feministk, ki jih je v hipu zajel plamen.

Posredovati so morali gasilci. Po zadnjih informacijah je bilo aretiranih sedem ljudi, trinajst jih je bilo prepeljanih v bolnišnico.

Ivan Šokić