[Video] Tekmo Reala in Barcelone zasenčil spopad med katalonskimi separatisti in policijo

Spopadi med špansko policijo in katalonskimi separatisti nedaleč od stadiona Camp Nou v barceloni (foto: EPA)

Če se je tekma med Real Madridom in Barcelono prvič po 17ih letih končala z remijem, pa je bilo na ulicah Barcelone veliko bolj živahno. Na tisoče katalonskih separatistov je protestiralo za katalonsko odcepitev in ni trajalo dolgo, preden so se protesti blizu stadiona Camp Nou sprevrgli v spopade s policijo.

V Barceloni sta se v sredo, 18. decembra 2019 na nogometnih zelenicah spopadla Real Madrid in Barcelona. Nogometna tekma med rivaloma se je končala z 0:0, pravi spopad na ulicah Barcelone pa se je šele dobro začel.

Katalonski separatisti so namreč želeli onemogočiti dostop do stadiona in ustaviti lokalni promet. Skozi ves dan je bila na ulicah Barcelone okrepljena policijska prisotnost.

Šele zvečer pa je med protestniki in policijo nedaleč od nogometnega stadiona prišlo tudi do spopadov.

Na posnetkih, ki so bili objavljeni na socialnih omrežjih, je moč videti pripadnike policije v interventni opremi, ki s palicami udarjajo po katalonskih separatistih.

Protestniki so policiste obmetavali z raznimi predmeti in zažigali smetnjake. Po poročanju Advance.hr je malo manjkalo, da bi se del protestnikov v drugem polčasu prebil na stadion, a jih je policija uspela ustaviti.

Ivan Šokić