[Video] Srhljivo – V desetih dneh zgrajena bolnišnica na Kitajskem zaradi koronavirusa zgleda kot grozljiv zapor z rešetkami

Datum:

Kitajci so ob epidemiji koronavirusa presenetili svetovno javnost in v desetih dneh zgradili bolnišnico v Wuhanu s tisoč bolnišničnimi postelji. Pojavili so se prvi posnetki notranjosti bolnišnice, ki nekatere prej spominja na grozljiv zapor kot pa na podobo bolnišnice.

                   

Kitajci hočejo pokazati celotnemu svetu, da lahko obvladajo nevarno epidemijo koronavirusa. V ta namen so v slogu delavskih socialističnih brigad zgradili v desetih dneh novo bolnišnico v Wuhanu s 1000 posteljami. Vendar nekatere notranjost bolnišnice veliko bolj spominja na zapor kot na udobno bolnišnico.

Na posnetku lahko opazite, da so na vseh oknih zgrajene rešetke, ki bi morebitnim pacientom preprečile možnost pobega. Vrata so neprepustna, saj se lahko odpirajo le z zunanje strani. Vsaka soba daje vizualno podobo, kot bi vstopil v zaporniško celico, opozarjajo prvi kritiki ob pogledu na notranjost bolnišnice. Vsake oči imajo svojega “malarja”, zato si ob pogledu posnetka sami ustvarite mnenje.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...