[Video] Trump se je v letošnjem govoru o stanju v državi med drugim dotaknil Kitajske, ilegalcev in demokratov, katerih dejanja vodijo v socializem!

Donald Trump (Foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je v predstavniškem domu Kongresa imel tokrat že tretji govor o položaju v državi. Priložnost so seveda pograbili demokrati, ki so ugled omenjene ustanove, kakor tudi predstavnikov ameriškega ljudstva spustili na doslej najnižjo točko. Njihova predstavnica in obenem tudi predsednica spodnjega doma Nancy Pelosi je pred kamerami raztrgala kopijo predsednikovega govora.

Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je imel v predstavniškem domu Kongresa že tretji govor o položaju v državi, v katerem se je med drugim dotaknil tudi Kitajske: “Kitajska je več desetletij izkoriščala Združene države. To se je sedaj spremenilo, istočasno pa so naši odnosi dobri, kot že dolgo ne, vključno z odnosom predsednika Xi Jinpinga do mene. Spoštujejo, kar sem naredil, saj nikoli niso povsem verjeli, da jo bodo lahko tako poceni odnesli.”

Demokrati poskrbeli za slabo vzdušje
Za slabo vzdušje na Kapitolu med predsednikovim uro in osemnajst minut dolgim govorom, so poskrbeli demokrati sami že od vsega začetka. Namesto, da bi demokrati strnili vrste in vsaj ob predsednikovem nagovoru pozabili na politične igrice, ki so jih sami zakuhali, se je celotni ameriški in tudi svetovni javnosti pokazala slika globoke politične razdeljenosti, poroča AFP.

Foto: epa

Trump: “Ne bomo dopustili, da socializem uniči naš zdravstveni sistem!”
Trump je bil sicer v svojem nagovoru precej kritičen do dela demokratov: “132 zakonodajalcev v tej dvorani je podprlo zakonodajo, ki bo omogočila socialistični prevzem našega zdravstvenega sistema in hkrati izbrisali zasebni sistem 180 milijonov Američanov. Tistim, ki me gledate doma, pa sporočam, da ne bomo dopustili, da socializem uniči naš zdravstveni sistem.” Letos je seveda volilno leto v Združenih državah Amerike in demokratski stranki pride prav čisto vse, da bi oblatila sedanjo administracijo, saj se sami s podobnimi dosežki, še posebej na gospodarskem področju, za časa predsednika Obame niso mogli pohvaliti. V tej luči se da razumeti tudi sprožitev ustavne obtožbe proti predsedniku, ki pa bo brez dvoma oproščen.

Nancy Pelosi (Foto: epa)

Kot poseben gost Trumpa se je v Kongresu znašel tudi venezuelski predsednik Guaidó
Trump je spregovoril tudi o težavah v zvezi z nelegalnimi migranti: “Če se vam zdi pravično, da davkoplačevalci omogočajo neomejeno zdravstveno oskrbo ilegalnim migrantom, potem ste radikalni levičarji. Če pa menite, da bi morali najprej poskrbeti za lastne paciente in upokojence, potem ste z menoj in boste sprejeli zakonodajo, ki bo to omejilo.” Trump se je v svojem govoru osredotočil predvsem na izjemne dosežke na ekonomskem področju, povečan proračun za vojsko, kakor tudi na ukrepe, s katerimi je zaustavil dotok ilegalnih migrantov iz Srednje Amerike. Poleg tega, da so demokrati nenehno motili predsednikov nagovor z vzkliki in odhodi iz dvorane, se zdi povsem prav, da se Trump po koncu govora ni želel rokovati z Nancy Pelosi. Ta je pred kamerami raztrgala kopijo predsednikovega govora. Kot poseben Trumpov gost, pa se je v Kongresu znašel tudi Juan Guaidó, začasni predsednik Venezuele, ki ga kot takega priznava trenutna administracija.

Juan Guaidó (Foto: epa)

 

V NADALJEVANJU SI LAHKO OGLEDATE CELOTEN TRUMPOV GOVOR O STANJU V DRŽAVI:

Rok Krajnc

 • xtc

  Socialist je pač socialist,nekulturen,neciviliziran,netoleranten,nestrpan,sovražen in agresiven in popadljiv.
  Sicer pa ne vem zakaj bi se Trump moral rokovati s staro grdo in žleht demokratsko veščo ,ki ga ves čas blati.
  Trump je pač “Fanči” nabio na ************,tako kot ji pritiče.

 • bubamara

  Nancy Pelosi je hudič; dobesedno. Toliko sovraštva in jeze v takšni drobni ženski bi težko našel. Molimo, da demokrati še dolgo ne pridejo na oblast. Ker ko bodo; naebala ga je Evropa.

 • sodnikisozločinci

  Trump! Trump! Trump!

  Nabrusimo kose, že klas dozoreva,
  že žetve bogate napočil je čas!
  Naj jeklo zapoje, naj pesem odmeva,
  nabrusimo kose, zrel je klas!
  »V boj za svobodno življenje!«
  gre klic od vasi do vasi,
  ker sicer nas čakata sužnost, trpljenje,
  za nas več izbire druge ni!

  Na gruntih nam banke že davno sedijo,
  obresti in davki nam pijejo kri,
  od žuljev se naših pijavke redijo,
  zaman kmet znoji se in trpi.
  Oj, čujte nas mi smo prodani,
  oj kmet spametuj se, spreglej;
  zdaj plug naj počiva, le v kup vsi tlačani,
  nabrusimo kose, hajd naprej!

  Nekje je dežela, kjer vlada svoboda,
  kjer srečo uživata delavec, kmet,
  tam kmeta ne žuli nobena gospoda,
  kdor dela, ta uživa truda cvet.
  Mi bratje smo vaši po rodu,
  oj kmetje, le urno na plan!
  Naš čas je napočil, dani se na zahodu,
  že žetev je zrela, puške v dlan!

  V mojem srcu poje AMERIKA!

 • šmentanamuha

  Nancy Pelosi je usekana, prav je, da jo je Trump skenslal. Kako take histerične babe sploh pridejo na tak položaj. Jah, sej pr nas ni bistveno drgač.

  • hondica

   Trump je mojster za histerične babe ob živce spravljati.

   • joza joza13

    Šarec tudi! “Baba je za šporget”.

 • hondica

  Ni mi jasno, zakaj morate CNN delati reklamo, saj so drugi kanali na youtubu, recimo, jaz govore poslušam na rightside broadcasting.

 • Olga101

  Bravo Trump!

 • hajduk

  Trump je neverjeten, star je kot Amerika, živi od hamburgerjev, brez tupeja zgleda kot cesar Palpatin, kljub temu niza en odličen nastop za drugim, čeprav bodo volitve šele novembra.
  Od kod mu toliko energije, naklada kot Žižek, vendar pove zanimive in jasne stvari, nastopa pa itak brezhibno. Naša Melanija se obnaša kot prava kraljica sveta, ob njej zgleda mladostno živahen, celo demokrati jo imajo radi in ne rečejo nič slabega čez njo. Me res zanima kaj bi rekli, če bi videli od kod je doma naše dekle, kako je lahko zrasla tako lepa, zdrava in elegantna ob čakanju v brezplačnih socialističnih ambulantah.
  Me res zanima kako bolnice pomagajo navadnim američanom kadar zbolijo in nimajo nobenega zavarovanja, verjetno tudi njih na hitro poflikajo ter jim predpišejo zastonj tablete proti migreni, slabosti in gljivicam. Kaj pa naj, nikjer ni videti mrtvih gobavcev na pločnikih, razen če jih zjutraj odplaknejo komunalni delavci. Vse bolj se mi zdi, da je v ZDA naše dodatne zavarovanje isto kot njihova zastonj prva pomoč.
  Bolnice so pa verjetno take kot vidimo v filmih, kogar enkrat sprejmejo, je takoj priklopljen na aparate in deležen vseh mogočih pregledov, ne nehajo ga zdraviti dokler mu ne zmanjka denarja ali časa.

  Republikanci so dobro zabili Pelosijevo, pokazali so ljudi, ki jih je Trump omenjal in jih je stara čarovnica raztrgala, tako je bila jezna ker ji ni nazaj stisnil taco, da je pozabila kdo je ona in iz kakšen položaj zastopa v zvezni hierarhiji. Preslišala je težave malih ljudi in velike uspehe Trumpove administracije, take stvari si ljudje najbolj zapomnijo, sploh zdaj, ko so tam vsak dan volitve.

 • Aton

  Kako so ameriški “demokrati” podobni naši šivilji in pogrošnemu igralcu. Povezuje jih denar, sovraštvo in nesposobnost.

 • Andrej

  Zanimivo, da državni mediji o Trumpovem govoru ne poročajo analitično in skoraj ne omenjajo, kaj je povedal. Na debelo pa objavljajo sliko raztrganega papirja demokratke, ki naj bi pokazala, kako slab govor je. In tako so dosegli svoje: samo, da ni Trump. Vam je kaj znano?