[Video v živo] Ob prvi obletnici “rumenih jopičev” v Parizu spet vre: Oblasti mobilizirale vse razpoložljive policijske enote

Protesti rumenih jopičev v Franciji se tudi po enem letu še vedno nadaljujejo (foto: EPA)

Francoske oblasti so v stanju visoke pripravljenosti zaradi povečanega števila pripadnikov rumenih jopičev na pariških ulicah. Proteste, ki se odvijajo ob prvi obletnici pa spremljajo spopadi s policijo. Francoske oblasti so bile po pisanju francoskih medijev na takšno povečanje protestnikov ob 1. obletnici začetka gibanja “rumenih jopičev” pripravljene. Protestniki so napovedali shode na vsaj 140 protestih po celi državi, v javnost pa je pricurljalo interno sporočilo pariškega direktorja za družbeno varnost, ki je v celoti mobiliziral vse enote policije in protiizgrednih enot za proteste v soboto, 16., in nedeljo , 17. novembra 2019.

Policijska prefektura je po poročanju Breitbarta od vseh svojih policistov zahtevala stoodstotno udeležbo na terenu z namenom obvladovanja protestnikov.

Po trditvah RTL, ki je prvi dobil interne dokumente francoskih organov pregona, naj bi obveščevalna služba računala tudi na možnost, da bi med “mladimi” gibanje začelo preraščati v t.i. “urbano gverilo”. Glede na posnetke, ki spremljajo dogajanje v Parizu v živo, so se strahovi obveščevalcev že uresničili.

V Parizu prihaja do spopadov med policijo in rumenimi jopiči, čeprav je rumena po letu dni protestov veliko manj zastopana barva. Protestniki postavljajo barikade, na ulicah divjajo lokalizirani požari, policija pa na protestnike izstreljuje solzivec.

Podpora rumenim jopičem v francoski javnosti sicer še naprej ostaja izjemno visoka. Po nedavnih raziskavah namreč kar 55 odstotkov vprašanih še naprej podpira prizadevanja rumenih jopičev, katerih protesti so se začeli zaradi napovedanega dviga davka na gorivo in kasneje prerasli v gibanje splošnega nezadovoljstva s francoskimi oblastniki.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  KAR VOLIŠ TO DOBIŠ… IZVOLILI SO MACRONA TER DVIG DAVKA! MADURO IN VENEZUELČANI TUDI! ČE NASEDAŠ LEVIČARJEM SI PAČ DEBIL!

  • Steiermark

   Ali še nisi pomislil, da morda jih pa ni “narod” izvolil (takko kot pri nas) ampak da vsa ta levaško pederska svojat izvaja volitve “po stalinovo” ali kar štetje po Tržiško!

 • Stajerka

  ….napaka……NE spet vre, ampak ŠE VEDNO vre……zadeva se niti malo ne umirja……je pa res, da je 99% medijev na tej fronti stopilo za zaveso……zanimiva je tudi statistika, ki govori o neverjetnem številu ranjenjih, sploh glede na lokacijo in neverjetno demokracijo, ki jo lastnoročno zagotavlja Macron……levičarji v vsem svojem sijaju……bruh!

 • Slovenka

  Prav berem? Francoska policija bo šla nad Francoze, ki jo plačujejo in vzdržujejo, medtem ko migrantske drhali še povoha ne. Kdo je tu nor?

  • cosmosjasnovidec

   Tako je na žalost že po vsej Europi odkar se je ta muslimanska golazen prislinila v njo.
   Na netu je celo ogromno posnetkov iz Nemčije Avstrije itd. kjer ta muslimanska golazen policaje pretepa v javnosti ti bedaki pa nič,ker se jih očitno bojijo in so raje tepeni ali se pa ne smejo niti braniti,če so dobili takšne ukaze.
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • Olga101

  Pravilno! Macron naj odstopi!

 • Artur
 • Steiermark

  Vsem tem plačanim podganam, ki pretepajo in streljajo na lasten narod, po nalogu podganje sodrge, ki nas vedno bolj zasužnjuje in se gre sužnjelastnike, da pokrepajo s svojimi gospodarji vred!

 • xtc

  Očitno se zadeva krepi bol počasi, ,uspeh bo ko bo gibanje tako močno,da bo zlomilo oblast in jo z Macronom vred,dala pod mašino Francoske revolucije z glavnimi multikultarji vred.Takrat se bodoi stvari začele urejati.
  Dejstvo je ,da je veliko vlad v EU skrenilo od poti,ki bi jo morasle držati in sleje kot preje bodo morali narodi te zadeve urediti tako ali drugače saj so na škodo njim.

 • cosmosjasnovidec

  Po logiki bi rumeni jopiči policiji katera jih maltretira s solzivcem morali odgovoriti z molotovkami napolnjenimi z benzinom kajti red je red.
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • Slovenka

  Se napihnjeni Macron in njegova Brigitka zavedata, da se jima obeta vloga Ludvika 16. in Marie Antoinette, če ju ne bo pravočasno srečala pamet?

 • šmentanamuha

  Kaj razkuhan Makaron še ni odstopu?