[Video] ZDA: Policija objavila posnetek, ko so onesposobili transseksualca

Foto: epa

Policija v Nashvillu je v torek objavila dramatične posnetke telesnih kamer dveh policistov, ki sta streljala na osumljenko, ki jo je policija identificirala kot 28-letno Audrey Hale. Omenjena storilka ponedeljkovega  množičnega streljanja v majhni zasebni katoliški šoli v Nashvillu v Tennesseeju. Sedem kosov orožja, ki so ga našli pri njej doma, je kupila v petih različnih lokalnih trgovinah z orožjem, pišejo tuji mediji. 28-letna napadalka naj bi se zdravila zaradi “čustvene motnje”.

Lokalna policija v Nashvillu je objavila šokantne posnetke akcije policistov med morilskim pohodom Audrey Hale po osnovni šoli v ZDA. Ta se je identificirala kot transseksualka, po poročanju tujih medijev pa je potrjeno, da je bila Hale pod zdravniškim nadzorom zaradi čustvene motnje in je v svoji družinski hiši skrila sedem kosov zakonito kupljenega orožja.

Lokalna policija v Nashvillu je po ponedeljkovem množičnem uboju šestih oseb v Nashvillu objavila nazorne posnetke telesne kamere trenutka, ko so policisti ustrelili osumljenko Audrey Hale. Video prikazuje policiste, ki vstopijo v šolo, sledijo zvoku streljanja v drugo nadstropje in najdejo osumljenko.

https://twitter.com/ArchKennedy/status/1640728247557029889?s=20

Katherine Koonce, vodja šole Covenant, je bila ustreljena na hodniku pred svojo pisarno, medtem ko je bil drugi zaposleni, 61-letni Mike Hill, skrbnik in oče sedmih otrok, ubit že, ko je Halejeva streljala na vhodu v stavbo.

Načelnik policije Metro Nashville John Drake je novinarjem povedal, da je bila strelka, ki se je identificirala kot moški, pod zdravniškim nadzorom zaradi nerazkrite motnje, in dodal, da “organi pregona niso vedeli ničesar o zdravljenju.” Vir blizu družine je za The Daily Beast povedal, da je bila tudi visoko funkcionalna avtistka. Po podatkih policije je Hale zakonito kupila sedem pištol v petih različnih trgovinah. Njeni starši se z njenim posedovanjem orožja niso strinjali, zanikali pa so, da so vedeli, da jih ima sedem. Orožje naj bi skrivala v hiši svojih staršev.

Pri sebi je imela med napadom dve puški in eno pištolo, policija pa je pri preiskavi hiše njenih staršev našla podroben zemljevid šole skupaj z načrtom. V ponedeljek je Drake streljanje označil za “ciljani napad” in dejal, da imajo oblasti teorijo o motivu strelca, vendar je še niso pripravljene deliti. “Prav tako nimamo motiva v tem trenutku, menimo, da so bili študenti, ki so bili tarče, naključna tarča, ni bilo nobenega posebnega učenca, ki bi ga iskala v času incidenta,” je zatrdil po pisanju Daily Wire.

Uporabljeno orožje je med Američani zelo pogosto
Pri storilki so v napadu našli puško v stilu AR-15, eno od strelnih orožij, ki je vse bolj priljubljeno. Sodeč po anketi Ipsosa in The Washington Posta pa ocenjujejo, da jo ima približno vsak dvajseti odrasli Američan ali približno 16 milijonov Američanov. Dve strelni orožji sta bili jurišni puški, tretje pa pištola, kot je prikazano na fotografijah. Puške so imele različne nalepke in napise, kot sta “Hellfire” in “Aiden”, kar je po naključju tudi ime, ki ga je uporabljala Hale na spletu.

Foto: Twitter

Puške tipa AR-15 so od leta 2012 uporabili v 10 od 17 najsmrtonosnejših množičnih streljanj vključno s pokoli v Uvaldeju v Teksasu in Buffalu v New Yorku leta 2020.

Tanja Brkić