Viktor Orban in Jordan Peterson enotno: Nezakonite migracije so nevarne in povsem nepotrebne, politična korektnost onemogoča plodne razprave v javnem življenju!

Foto: Twitter

Madžarski premier Viktor Orban je v četrtek zjutraj v samostanu Carmelite v Budimpešti sprejel kanadskega politologa in profesorja psihologije Jordana Petersona, ki si je pridobil status zvezdnika med znanstveniki. Ta je sicer v madžarsko prestolnico prispel kot gost na Brain Bar festivalu, kateri vsako leto gosti okrog 100 intelektualcev, ki debatirajo glede najpomembnejših vprašanj s katerimi se bomo soočali v prihodnosti.

Na neformalnem srečanju uglednega kanadskega učenjaka in madžarskega predsednika vlade je razprava tekla glede aktualnih političnih izzivov, med drugim sta govorila o nezakonitih migracijah. Po prepričanju obeh so nezakonite migracije povsem nepotrebne in nevarne, politična korektnost pa je tista, ki onemogoča plodne razprave v javnem življenju in kot taka predstavlja “izum majhne skupine ideološko motiviranih ljudi”.

Grozote komunizma izgubljajo pomen
Na srečanju sta Orban in avtor uspešnice 12 pravil za življenje Peterson spregovorila glede nedavnega fenomena, ko se zdi, da grozote komunizma izgubljajo svoj pomen. V tem kontekstu sta opozorila na govor predsednika Evropske komisije Jean-Claude Junckerja, ki je iskal izgovore za Karla Marxa, na delih katerega temelji komunističnega ideologija. To sta opisala kot sramotno in šokantno, poroča Hungary journal.

Foto: Twitter

Brain Bar festival je bil prvič organiziran leta 2015 kot platforma, kjer kjer udeleženci razpravljajo o vprašanjih, povezanih s prihodnostjo posameznikov, skupnosti in celotnega človeštva. V letu 2018 se je dogodka udeležilo več kot deset tisoč ljudi; prenos v živo je spremljalo več kot 38 tisoč gledalcev po vsem svetu.

H. M.

 • Common Sense

  Orban je eden redkih politikov, ki vidi čez kakofonijo dretja samodestruktivnih, nedgovornih zahodnoevropskih anarholiberalov, ki imajo tako polne riti, da jim pokajo po dolgem in počez. In jim mirno pokaže sredinec ter dela svoje naprej.

  • Darth Vader

   to mi rabimo…..klona med Trumpom in Orbanom, smo jutri tako na konju, kot nismo bili na konju od časov dežele kranjske znotraj avstroogrske

 • soc

  Bravo Orban, bravo Peterson, rekla sta bobu bob.

  Natanko to je problem. Spomin posameznika ni enak spominu naroda. Nihče mladih radikalnih levih bebčkov ni od daleč videl vojne, izkusili so jo zgolj Balkanci in Ukrajinci. Nihče teh v vsesplošno ljubezen, pravice manjšin in enake želodce zaverovanih primerkov, v 90% družboslovcev ali neizobraženih ljudi, prepričanih, da odkrivajo Kamen modrosti, ni doživel hladne vojne, sovjetskih groženj in komunističnih eksekucij. Kot da se mora vse skupaj, začarani krog nasilja, ideologije in vsiljevanja “pravičnosti” začeti znova.

  Očitno je, da frankfurtski marksizem že neprikrito koketira z leninskim.

 • Franc Šink

  Spomin ? Posameznik ga izgubi, narod ga pa nikoli ni imel.

 • dob

  To srečanje je dober znak.

 • if

  George Watson, Cambridge: “Socialisti 19. in 20. stoletja so zagovarjali genocid.” https://youtu.be/40GT0AuGHEI?t=5
  Karl Marx: »Razredi in rase, ki so prešibki, da bi obvladali nove življenjske razmere, se morajo ukloniti. Umreti morajo v revolucionarnem holokavstu.«
  Ideja objavljena januarja 1848 v Neue Rheinische Zeitung, reviji Karla Marxa.

  Socialisti 19. in 20. stoletja vseh različic (nacionalsocilasti, komunistsocialisti) so genocid tudi izvajali, nekaj let v vzajemnosti!

  • Marija

   Maja vse Mali bi radi popapali.Ampak ne vem,če bo šlo tako zlahka kot so mislili.

 • xtc

  Politično korektnost kot socializme vseh vrst je treba odstranit iz družbe so genocidni škodljivi narodom,ljudem in so zlo ,ki vedno zaneti vojno ali revolucije.Treba je vedeti da so socializmi zakuhali WW2 in da so pripravili temelje za skorajšnji začetek Tretje.Vsako zagovarjanje komunistov in socialistov katere koli vrste je izpijeno,saj nakoncu prinesejo neizmerno zlo v svojem pohlepu po oblasti.
  Migracije so pozitivne in koristne,a le če so pos strogim nadzorom in v skladu z pravili,nelegalne in ilegalne migracije je treba izenačiti z terorizmom in zoper nje tudi tako ukrepati ne glede na žrtve.,kajti treba je zlo zaustaviti preje preden prinese katastrofo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!