Zavračanje obsodbe pozivov h genocidu jo je stalo mesta predstojnice univerze PENN

Datum:

Predstojnica Univerze v Pensilvaniji je odstopila po hudih kritikah, ki si jih je nakopala s svojim nastopom v ameriškem kongresu. So skrajni levici na ameriških univerzah končno šteti dnevi?

Liz Magill je prostovoljno podala odstop s položaja predstojnice Univerze v Pensilvaniji,” je povedal Scott L. Bok, predsednik upravnega odbora. “Ostala bo redna članica fakultete Penn Carey Law.”

Liz Magill je bila ena izmed treh predstojnic prestižnih ameriških univerz (MIT, Harvard in PENN), ki so v kongresu izpovedale, da pozivi h genocidu Izraelcev ne kršijo njihovih univerzitetnih pravil. Po očitnem medsebojnem dogovoru so skušale prepričati ameriško javnost, da je odgovor na vprašanje “odvisen od konteksta”.

“Pozivanje h genocidu je odvisno od konteksta? To ni ustrahovanje ali nadlegovanje? To je najlažje vprašanje, na katerega lahko odgovorite z ja,” je odvrnila republikanska kongresnica Elise Stefanik.

Daily Wire poroča, da so bile zahteve po odstopu Magillove najštevilčnejše v poslovni šoli, ki je del univerze. Njen svetovalni odbor je “bil in ostaja globoko zaskrbljen zaradi nevarne in strupene kulture v našem kampusu, ki jo je vodila izbrana skupina študentov in profesorjev in jo je dovolilo vodstvo univerze.” Dodali so še: “Kot je bilo potrjeno v vašem včerajšnjem pričevanju na kongresu, vodstvo univerze ne deli vrednot našega odbora. Prav tako se zdi, da ne razume nujnosti obravnavanja varnosti naših študentov v kampusu in stalne škode za ugled univerze zaradi politik in dejanj univerze.”

Visok strošek antisemitizma
Pri celotni sagi pa je potrebno omeniti še naslednjo informacijo. Liz Magill je odstopila šele po tem, ko je univerza, ki jo je do nedavnega vodila, izgubila 100 milijonov donacije Rossa Stevensa, ustanovitelja Stone Ridge Asset. Denar je bil namenjen za ustanovitev univerzitetnega centra za finančno inovatorstvo.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...