Švica zavrnila prošnjo za državljanstvo muslimankama, ker nista hoteli na plavalni tečaj

Datum:

V kantonu Basel so dvema učenkama zavrnili prošnjo za švicarsko državljanstvo, saj zaradi muslimanskih verskih razlogov nista želeli na plavalni tečaj. 

                   

“V Švici morajo vsi mladostniki, ki želijo pridobiti državljanstvo z naturalizacijo, skozi obvezno predpisano izobraževanje,” je postopek zavrnitve prošnje dvema muslimanskima dekletoma opisal predsednik komisije za naturalizacijo.

Zavrnitev je bila izrečena lansko leto, vendar so podatki prišli v javnost šele sedaj. Komisija je namreč zavrnila postopek pridobivanja državljanstva dvema sestrama, starima 12 in 14 let, ki se nista udeleževali šolskih izletov, prav tako se nista želeli rokovati z učitelji, vendar slednje ni vplivalo na končno odločitev.

Podoben primer se je že zgodil v Švici maja letos v občini Therwil, kjer se dve sirski študentki prav tako nista želeli rokovati z učiteljem. Kanton Basel je nato dal navodila dekletoma, da se morata po njihovih pravilih rokovati z učiteljico. Švica se je v preteklosti težav z integracijo tujcev že večkrat lotevala precej nepopustljivo. Po prepovedi nošenja burk na javnih mestih in referendumu o izgonu tujcev so uvedli tudi prepoved nošenja “burka-kopalk” oziroma“burkinija” v bazenih.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....