Tako daleč so prišli: Švedskim policistkam ukazal, naj se podredijo Islamski državi ali pa bodo posiljene!

Datum:

Švedsko razburja primer kariernega kriminalca, ki je bil zaradi ustrahovanja po številnih zamudah le obsojen. Policistkama je namreč zagrozil, da ju bo posilil, če se ne podredita Islamski državi.

                   

34-letni moški je bil obsojen zaradi ustrahovanja po tem, ko je dvema policistkama ukazal, naj se podredita skrajni teroristični skupini Islamska država ali pa bosta posiljeni. Fadi Daoud je bil obsojen prejšnji teden, dogajanje pa se je v Norrkőpingu odvilo maja leta 2017. Policistka je o tem povedala: “Fadi je proti nama kričal številne žaljivke in rekel je, da se morava podrediti Islamski državi, sicer bi naju posilil.”

Gre za kariernega kriminalca
Policistki sta se odzvali na klic, ko je bil nasilnež opažen med plezanjem na balkon, nato pa ni želel umakniti rok iz žepov. Kot poroča Breitbart, je med sodnim postopkom prihajalo do številnih zamud, sojenje naj bi se po prvotnih načrtih začelo že januarja 2018. Incident je za 34-letnika le zadnji izmed mnogih v vrsti, saj je bil od leta 2001 vpleten v kar 21 primerov, pred tem pa je bil med drugim obsojen zaradi zlorab drog in s tem povezanega kriminala.

Foto: YouTube

Vrnjeni borci IS na Švedskem velik problem
Na Švedskem naj bi bilo prisotnih kar 150 borcev Islamske države, ki so se po bojih na Bližnjem vzhodu vrnili, kažejo podatki varnostne agencije Säpo. V mestu Malmő na jugu države so tako nekateri izmed vrnjenih borcev že skušali novačiti nove pristaše v tamkajšnjih podzemnih mošejah.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...