Zoper Jankovića vložena obtožnica v zvezi s Stožicami – še eden izmed jalovih poskusov tožilstva?

Datum:

Zoper župana Jankovića in še nekaj sodelujočih pri zadevi Stožice je specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnico zaradi nakupa prostorov za hladilno strojnico v Stožicah. Sumi se, da je v zadevi posredoval Janković, Energetika Ljubljana pa je nato po nepotrebnem zapravila tri milijone evrov. Bo tudi tukaj Jankovića rešila tožilka Žgajnarjeva?

                   

Specializirano državno tožilstvo naj bi na sodišču vložilo obtožnico v zvezi s spornim projektom Stožice, in sicer glede nakupa prostorov za hladilno strojnico. Pri tem se sumi, da je Energetika Ljubljana po Jankovićevem posredovanju po nepotrebnem zapravila 3 milijone evrov. Kot še poroča Siol, so v fazi ovadbe policisti preiskovali poleg Zorana Jankovića še njegovega sina Damijana Jankovića, direktorja Energetike Ljubljana Hrvoja Draškovića, Zlatka Srako iz Energoplana, Uroša Ogrina iz Gradisa in Boštjana Stamejčiča iz Baze Dante. Prav tako so preiskovali štiri pravne osebe, v obtožnici pa je le ena.

Žgajnarjeva Jankovića rešila že v aferi “farmacevtka”
Kot smo že pisali, iz omenjene obtožnice najverjetneje ne bo ničesar, saj je okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar, ki vodi tudi ta primer, v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so odločilno koristile prav Jankoviću. Za Žgajnarjevo s specializiranega državnega tožilstva Janković pogosto trdi, da ga ne mara, a dejstva kažejo drugače. Kot primer navedimo afero, poimenovano “farmacevtka”, pri kateri je Žgajnarjeva zamudila rok za vložitev obtožnice, zaradi česar je prišlo do razvpitega sodnega uničenja policijskih prisluhov, ki so Jankovića bremenili, da naj bi v zameno za redno službo v ljubljanskem Javnem zavodu Lekarna Ljubljana od farmacevtke zahteval spolne usluge.

Blanka Žgajnar, tožilka (Foto:Nova24TV)

Bežigrajska vila na Staničevi 20
Povezanost Jankovića in Žgajnarjeve pa je, kot kaže, še veliko večja, pri čemer po poročanju spletnega portala Požareport vse sledi vodijo do ljubljanske vile za Bežigradom na Staničevi 20. Tam Žgajnarjeva stanuje skupaj s svojim možem Janezom Žgajnarjem, ljubljanskim onkologom, zaposlenim na Onkološkem inštitutu Ljubljana, ki ima na tem naslovu prijavljen tudi status samostojnega podjetnika za področje zdravstva. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, je Žgajnar tudi lastnik dveh stanovanj na omenjenem naslovu. Poleg Žgajnarjevih ima na Staničevi 20 svoje stalno bivališče prijavljeno tudi odvetnik Grega Peljhan, partner v ljubljanski odvetniški družbi Rojs, Peljhan in Prelesnik, ki je poročen z Veroniko Peljhan, sestro prej omenjenega Žgajnarja, sicer pa sodnico na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, imata tudi zakonca Peljhan na tem naslovu dve stanovanji.

Propadajoči trgovinski kompleks Stožice. (Foto: Nova24TV)

Povezanost Jankovića in Žgajnarjeve preko odvetniške pisarne Rojs, Peljhan in Prelesnik
Povezanost Jankovića ter odvetniške pisarne Rojs, Peljhan in Prelesnik je očitna, saj gre za hišno odvetniško pisarno Mestne občine Ljubljana. Tam so v zadnjih letih zaslužili več kot 780 tisoč evrov. Še bolj šokantno pa je dejstvo, da je ravno ta odvetniška pisarna, ki je družinsko povezana z Žgajnarjevo, spisala kazensko ovadbo zoper Igorja Bavčarja. Govorimo o tisti ovadbi, ki jo je proti Bavčarju vložil prav Janković in ki sta ji med sodnim postopkom zoper Bavčarja potem sledila državno tožilstvo in sodišče.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...