Tako groteskno neutemeljene interpelacije še ni bilo, ministrica pa pred zaključkom dobiva vse več podpore

Datum:

Tako groteskno neutemeljene interpelacije pa še ni bilo! Tudi obrazložitve strank KUL-a niso ponudile niti ene zakonsko- poslovniške kršitve. Ni pa slabo, da se stranke Levica, LMŠ, SD in SAB samo sramotijo pred slovensko javnostjo,” je današnjo interpelacijo proti ministrici za izobraževanje komentiral nekdanji dolgoletni poslanec Jožef Jerovšek. 

Vlagatelji interpelacije, stranke KUL, že cel dan ne ponudijo ene kršitve predpisov, ki naj bi bila povod za razrešitev ministrice za izobraževanje in šport Simone Kustec. Predvidena razprava naj bi trajala 15 ur, čaka nas torej še nekaj ur brezplodnega mučenja in strelov v prazno. Za uspeh interpelacije je potrebnih 46 glasov poslancev, vlagateljice jih imajo skupaj 43, zato je, kot kaže, uspeh že druge interpelacije zoper Kustečevo skoraj neverjeten.

Turk opozoril pred medijskimi manipulacijami
Slabo utemeljena interpelacija je lahko tudi neproduktivna za vlagatelje, še posebej, če jo ministrica in koalicija dobro brani. Kot je zapisal na Twitterju komentator Žiga Turk, se stranke Levica, SD, SAB, LMŠ ter poslanska skupina nepovezanih poslancev sramotijo le pred tistimi, ki gledajo neposredni prenos. Kot je opozoril, bodo osrednji mediji že sfabricirali realnost tako, da bo ustrezala levici. “Glej zvečer 24ur in Dnevnik, pa boš videl, da je KUL zadevo bleščeče opravil. In če te to ne bo prepričalo, jutranja kronika jutri ob 07.00, ko si še malo zaspan in itak vse verjameš,” je opozoril Turk.

Ministrica je obtožbe sicer suvereno ubranila, za uvodni nastop je celo požela aplavz. Medtem pa so jo v Stranki modernega centra spodbujali s podporo. Med njimi tudi minister za pravosodje Marjan Dikaučič, ki ga interpeliranje čaka v ponedeljek: “Simona Kustec, drži se! V ponedeljek štafeto prevzemam jaz.

https://twitter.com/Igor12741109/status/1461718432471306248?s=20

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...