[Video] Fajonovi ne verjamejo niti otroci, v policiji in državnih podjetjih pa mislijo, da so od boga poslani?!

Datum:

Poslanka Evropskega parlamenta Sophie in ‘t Veld je slovenskim medijem poslala poročilo skupine odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE), kjer so raziskovali, kakšno je stanje demokracije v Sloveniji. Poročilo je katastrofalno, vse je narobe. Naredila je osnutek poročila v tajnosti, člani te komisije, med katerimi je tudi Romana Tomc, osnutka tega poročila sploh niso videli. “Osnutek poročila je bil tako tajen, da ga ne vidijo niti člani komisije, še manj imajo možnost vplivati nanj, ampak ga pa vidi Tanja Fajon oziroma njen asistent. Ne samo da ga vidi, celo popravlja ga,” je kritično izpostavil Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže? 

“Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije DRFMG, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent Jure Tanko je na dokumentu pustil sledi,” je razkrila evropska poslanka Romana Tomc in dodala, da je že dolgo jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na Vlado RS.

“Ko smo zadevo razkrili mi, kot tudi drugi mediji (razen RTVS in POP TV), je to problem, ker gre za klasično potrditev, da slovenski Socialni demokrati na čelu s Tanjo Fajon blatijo in lažejo o državi Sloveniji doma in v tujini zato, da bi prevzeli oblast. Za to ne izbirajo sredstev, lažejo, ponarejajo dokumente ter celo prirejajo poročila nekih komisij Evropskega parlamenta,” je kritično izpostavil Boris Tomašič.

Kot je znano, se je Fajonova odzvala na zapis Tomčeve in jo napadla. Zapisala je namreč: “Romana Tomc ruši verodostojnost poročila, ki je zelo kritično do razmer v Sloveniji. To je odraz dejanskega stanja demokracije, na katerega opozarjajo ob Evropskem parlamentu tudi Dunja Mijatovič, Evropska komisija, Evropska radiodifuzna zveza, Evropska federacija novinarjev. Moj asistent je podal le slovnične popravke.” Tomašič je v povezavi s tem izpostavil, da ima očitno Fajonova vse Slovence za totalne kretene, ki ne znajo razmišljati in brati. “Sram vas bodi, Tanja Fajon,” je bil jasen Tomašič in poudaril, da je v Evropskem parlamentu zaposlenih cel kup angleških lektorjev. Teh je zagotovo sto, je dodal. “Zakaj bi potem stvar lektoriral Slovenec dokument, ki je v angleščini?” je zatrdil kritično. “Tega ne verjamejo najmlajši otroci, ki se samo testirati ne znajo. Se pravi, so stari šest mesecev.” Prav tako je voditelj poudaril, da to ni verodostojno poročilo, saj ga komisija sploh ni obravnavala, člani pa niso smeli dati pripomb. “Vi lažete, ker ste sodelovali pri nastanku tega poročila oziroma vaš asistent. Ne nas imeti za norce, da je vaš asistent lektoriral poročilo. Je mar lektor slučajno?” je bil jasen Tomašič. 

Nikoli do sedaj ni asistent ene od poslank ali poslancev lektoriral karkoli za komisije Evropskega parlamenta
Tomašič je povedal, da se je oglasila prevajalka iz Bruslja, ki je razkrila, da nikoli in nikdar do sedaj ni asistent ene od poslank ali poslancev lektoriral karkoli za komisije Evropskega parlamenta. To po besedah Tomašiča kaže, da asistent besedila ni lektoriral, ampak vsebinsko popravljal in s tem blatil Slovenijo s pomočjo Fajonove in njenim soglasjem. Tomašič je Fajonovo pozval k odstopu z mesta evropske poslanke in umiku iz slovenske politike. “Sramota ste. Niste vredni, da vas jaz obravnavam v tej oddaji.” 

Poslanca narodnih skupnosti lahko in morata odločati po svoji vesti, ne pa po nareku Nemca
V nadaljevanju je Tomašič problematiziral, ker se je poslanec SD Matjaž Nemec spravil na poslanca narodnih skupnosti. “Seveda je problem. Predstavnika narodnih skupnosti, kot še nihče pred njima, posegata v pravico do demokratične ureditve. Sprejemata nezakonite in neustavne zakone, ne podpirata načela delitve oblasti, sodelujeta pri razgradnji javnih financ in rekordnega zadolževanja, itd.,” je namreč Nemec zapisal na Twitterju. Po prepričanju Tomašiča je Nemec isti kot Fajonova, če ne še slabši. V Ustavi RS je namreč zapisano, da spoštujemo manjšine. Madžarski in italijanski narodni skupnosti smo zagotovili, da imata pravico do svojega predstavnika v parlamentu. S tem pa imata enak status kot Nemec in vsi preostali poslanci. “Poslanca lahko in morata odločati po svoji vesti, ne pa po nareku Nemca, 27-letnega maturanta, borca za javno šolstva, ki je vse šole razen osnovne naredil zasebno, ker mu je mamica vse plačala. Človek, ki je jokal, ker ni mogel dobiti nitke za košnjo v času epidemije. To so slovenski Socialni demokrati.”

Foto: Nova24TV

So v policiji in državnih podjetjih od boga poslani?
V veljavo je stopil nov zakon o organizaciji in delu policije, ki uvaja organizacijske spremembe. Te spremembe so takšne, kot so jih že zahtevali zaposleni in sindikati od leta 2009 dalje. Ena od pomembnih sprememb je, da nimaš več malih bogov, šefov policijskih postaj in uprav. Ti imajo po novem mandat in ko se ta izteče, se jih lahko zamenja. “Lahko se da boljšega, lahko se da slabšega. Če pa je obstoječi tako dober, lahko ta ostane. To mislim, da je vrhunsko. Ker ko je nekdo od boga poslan, kot Robert Golob, ki misli, da je on edini poklican in ki zna delati karkoli, ga je potrebno takoj zamenjati. Že zato, ker tako misli,” je zatrdil Tomašič in dodal, da isto velja v policiji.

Sindikalist Rok Cvetko (Foto: Nova24TV)

Policijski sindikalist Rok Cvetko je zatrdil, kako naj bi ta zakon prinesel politizacijo policije. “To pravi človek, ki je politično aktiven in vedno in povsod nastopa kot politik, čeprav je policijski sindikalist in bi se moral boriti za boljše delovne pogoje policistov. Ne, gospod Cvetko, ta zakon prinaša depolitizacijo policijo. Do sedaj je bilo tako, da kdor je drugače mislil, je bil zatrt,” je poudaril Tomašič in dodal, da pošten policist danes nima nobenih možnosti za napredovanje, ker imamo nastavljene dosmrtne šefe. “So primeri in ni jih malo, ki okoli sebe navlečejo ljudi, ki jih podpirajo in potem so mali bogovi. Pošteni garači, delavci policisti, pa ne morejo napredovati in ni važno, koliko so dobri. Sedaj ne bo teh imenovala politika, ampak direktor policije in prav je tako,” je bil jasen.

Kar nekaj nekdanjih policistov politikov stranke SD
Z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom se je na POP TV soočil poslanec SD Predrag Baković, ki je nekdaj delal v policiji. Aleksander Jevšek je tudi SD-jev politik in tudi bivši policist. Kar veliko nekdanjih policistov je politikov stranke SD. A oni govorijo o politizaciji policije?” je bil kritičen Tomašič in dodal, da je mogoče videti, kako trdijo, da so vsi kadri, ki so bili imenovani pod SD, SMC, LMŠ, strokovnjaki, vsi, ki pa so v času te vlade, pa naj bi bili politično nastavljeni. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj, doktor znanosti, nekdanji šef uprave novomeške policije, torej človek, ki je kariero delal v policiji, naj bi bil politični kader. “Veste, kdo je bil imenovan na mesto Olaja v času Marjana Šarca? Tatjana Bobnar. Gospa, ki nikoli ni videla terena in je celo svoje življenje delala v pisarni. Ona pa naj bi bila strokovnjakinja v primerjavi z doktorjem znanosti Olajem? A je potrebno tukaj še kaj dodati?” Kljub temu, da je jasno, da minister za notranje zadeve na predlog direktorja policije potrdi pravilnik, je Baković poskušal v soočenju ustvariti vtis, da naj bi ga ta prirejal. “Pripravi ga policija in stroka. Olaj je namreč stroka. Zanje očitno ni stroka, ker ni SD,” je bil jasen Tomašič.

Foto: Nova24TV

Tomašič pa je izpostavil tudi izjavo Bakovića, ki je v očitek vladi zatrdil, da se je zamenjalo tudi dobre operativce, ki jih je sam osebno poznal. “Če jih ta osebno pozna, ima z njimi oseben odnos. Niste objektivni. Dobri so vam, ker ste jih poznali. Bili pa so očitno na isti politični liniji kot vi,” je zatrdil in dodal, da je narobe, da se lahko v naši državi milijarda terorističnega denarja opere zato, da gre to za financiranje teroristične dejavnosti. “Narobe je, da lahko Miki Miška dobi 100 tisoč evrov nakazanih prek NLB-ja pa policija ne vidi problema. To so ljudje tipa Boštjan Lindav itd.,” je bil jasen.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...