[Video] Silvestrovanje na ruski TV se je sprevrglo v patetično proti-ukrajinsko predstavo

Datum:

Na ruski TV so si privoščili tako osladno silvestrovanje, da bo inzulin morda potreboval tudi vselej čili in zdravi Putin. Ob znanih propagandistih in “vojnih licih” so dogajanje na silvestrski večer popestrili tudi številni barvni svetlobni učinki, kičasta oblačila in afnarija, ki jo verjetno prenesejo le od vodke utrjeni želodci. 

Novoletni spektakel na ruski državni TV je bil naravnost nadrealističen. Na dogodku je bila zbrana prokremeljska propagandistična smetana vključno s TV voditeljico Olgo Skabajevo, poznana tudi kot “železna lutka Putinove TV”. Propagandisti so navdušeno aplavdirali plesni predstavi na odru, poroča Blic.

Predstavo je med drugim izvedel Nikolaj Baškov, slavni ruski pevec, ki je že dolgo na seznamu sankcioniranih zaradi odkrite podpore ruski invaziji na Ukrajino. Letošnja praznična ekstravaganca na ruski televiziji je bila čudaška mešanica zabave in zmage na bojišču. Poleg propagandistov pa so bili zbrani tudi pomembni gostje v vojaških uniformah z odlikovanji.

Slednji so gledalce prav gotovo spomnili na dejstvo, da Rusija ravno v tistem trenutku bombardira ukrajinska mesta. Lahko smo slišali tudi sporočilo, neposredno namenjeno Zahodu: “Ali vam je všeč ali ne, Rusija se širi!” Na spektaklu so šli celo tako daleč, da so si drznili prisvojiti ukrajinsko pesem “Red Route”, plesalci pa so se neuspešno pretvarjali, da so plešoči Ukrajinci. Prizor je bil videti naravnost groteskno smešen. Ukrajinsko pesem je sicer napisal Volodimir Ivasjuk, ki so ga leta 1979 našli obešenega. Uradno naj bi storil samomor, bolj verjetno pa je, da je šlo za atentat izveden s strani sovjetskih oblasti, ki so zatirale ukrajinska domoljubna čustva. Mnogi so dogodek opisali kot popoln kič, ki ga je težko gledati.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...