[VIDEO] Tako se poslanka Jasna Murgel spreneveda: “Kakšno pranje denarja v NLB?”

Datum:

V Novi Ljubljanski banki se je opralo skoraj za milijardo dolarjev iranskega denarja. Za to je vedela tudi policija pod Katarino Kresal, vendar ni naredila ničesar, ker naj bi bilo za ukrepanje premalo dokaznih standardov. Prav tako se ne odzivajo niti ne ukrepajo poslanci koalicije.

Poslanka SMC Jasna Murgel nas je na vprašanje, kako komentira pranje denarja v NLB, napadla: “Pranje denarja v NLB? A je kak dokaz, da je bilo pranje denarja v NLB? To so samo neka poročila, o katerih še moramo sploh dati ugotovitve, tako da nekih poročil, da bi bila ugotovljena kazniva dejanja pranja denarja, še ni.”

Möderndorferju ni všeč, da ga lovimo po državnem zboru
Prav tako naše povpraševanje o pranju iranskega denarja, nad katerim visi celo sum financiranja terorizma, ni všeč Janiju Möderndorferju: “Premalo podatkov imam o tem. Drugače pa nimam rad, da prihajajo novinarji in me lovijo tukajle po parlamentu za vprašanja, na katera se nismo niti dogovorili. Drugače pa o tem mislim, da bomo lahko govorili šele takrat, ko bomo imeli dovolj podatkov.”

“Milijarda evrov ni hec”
Morda je bil še najbolj odločen poslanec stranke DeSUS Uroš Prikl, ki je prepričan: “Na vsak način pričakujem, da tisti, ki so odgovorni oziroma za katere se bo ugotovilo, da so odgovorni, da seveda tudi prevzamejo to odgovornost in da se jih maksimalno sankcionira, ker to pa ni hec milijarda evrov.”

Erjavec kot zunanji minister ne ve ničesar
Je pa zanimivo, da njegov šef Karl Erjavec, sicer minister za zunanje zadeve, ne ve ničesar o pranju denarja v NLB. “Kar se tega tiče, moram reči, da ministrstvo za zunanje zadeve ni prejelo nobenih informacij, da bi se to v Sloveniji dogajalo. Mislim pa, da je prav, glede na to, da imamo to polemiko v javnosti, da pristojni državni organi, policija, tožilstvo, urad za preprečevanje pranja denarja, ugotovijo, kaj se je pravzaprav takrat dogajalo, ker prav je, da resnica pride na dan.”

Čakamo odziv Cerarja
Milijarde dolarjev opranega iranskega denarja skozi NLB pa se ni zdelo vredno komentirati niti ministru za pravosodje Goranu Klemenčiču niti tožilcu Hariju Furlanu. Dovolj zgovoren je tudi podatek, da se na to ni odzval niti predsednik vlade Miro Cerar, na kar pa njegova poslanka Jasna Murgel pravi: “Jaz na to ne morem imeti komentarja, kdaj se bo gospod Cerar odzval.”

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Čelno trčila motorist in kolesar, ki se bori za življenje

V okolici Ljubljane čelno trčila motorist in kolesar, ki...

[Video] Kamala Harris – kraljica najbolj butastih izjav

Po tem, ko je Joe Biden odstopil od predsedniških...