Se je SDH z Lidijo Glavina “poravnal” za 11.000 evrov na mesec, ker preveč ve o Cerarjevi SMC?!

Datum:

Se spomite zgodbe s Švedi na čelu DUTB? Cerarjeva vlada jih je nagnala pod pretvezo, da preveč “koštajo”. No, kmalu zatem so na položaje upravljanja z državnim premoženjem Cerarjevi nastavili “naše” in to za isti denar, a to naenkrat več ni bil problem. Kmalu je postalo jasno, kaj so hoteli: za drobiž odkupiti lastne nasedle naložbe uspešnih podjetij, ki so jih poprej zafurali. Lidija Glavina je pri tem potrošna roba, njeni “dosežki” so nikakršni,  pri tej zgodbi so glavni igralci “strici”, ki so jo pripeljali v to mogočno ustanovo, da so si rešili Savo in še marsikaj. Sedaj so jo bogato nagradili, tudi za molk: Glavina o Cerarju in njegovih umazanih poslih zagotovo ve preveč!

O tržaški Slovenki Lidiji Glavina so, odkar se je pojavila na čelu SDH, krožile dvoumne informacije o tem, kdo sploh je in kako je prišla na vrh SDH. Seveda zgodba ni razložljiva brez vpletenosti tranzicijske globoke države, ki ima svojo izpostavo od udbovskih poslov naprej (Safti, KB 1909 ipd.) tudi v  Trstu.

Odtod tudi običajnemu državljanu nerazumno visok “sporazum” z Glavino – 11 tisoč bruto na mesec, služben avto in služben telefon, medtem ko ji v službo sploh ni treba hoditi!

Po poročanju več medijev je nekdanja vodja SDH Lidia Glavina po nedavnem odhodu z vrha državnega holdinga obdržala nerazumno visoko plačo, približno 11 tisoč evrov bruto na mesec, služben avto in telefon, v službo pa ji sploh ni treba hoditi. Do takšnih informacij o  sporazumu, ki ga je podpisala s svojim naslednikom Igorjem Kržanom, so se dokopali mediji. Ker v slovenskem udbovskem gospodarsko-političnem podzemlju ni naključij, je tudi razkritje tega “sporazuma” v službi “nečesa višjega”.

Na plano so namreč prišle informacije o sporazumu, ki ga je podpisala ob razrešitvi s položaja – ta naj bi bil precej boljši od odpravnine, ki bi ji pripadla, če bi jo nadzorniki razrešili.

Mediji poročajo o kar 11 tisoč evrov bruto visokem mesečnem prihodku, prestižnem službenem avtomobilu in telefonu. Glede na informacijo, da je SDH z Glavino sklenil sporazum za leto dni, bo v tem času Lidia Glavina brez vsakega dela “zaslužila” 132 tisoč evrov!

Za primerjavo: medicinska sestra bi takšno plačo zaslužila šele v desetih letih!

Okrog Glavine vse polno “mutnih” poslov!
Glavina in njen partner Liviano Stefani, slovenski javnosti neznan podjetnik iz Italije, natančneje iz Trsta, sta javnosti znana po pridobivanju dogovorjenih poslov z javnimi službami – na primer z Marjetico iz Kopra, ne nazadnje tudi z novogoriškim Hitom. Državno podjetje Hit in Stefani sta namreč podpisala posebno pogodbo o posredovanju (trženju) individualnih gostov v Hitovih igralnicah, po kateri Stefaniju pripadata 500 evrov mesečnega pavšala plus denarna nagrada za vsakega posameznega gosta, ki ga pripelje v eno od Hitovih igralnic. Zanimivo: Stefani je podjetje ustanovil dva tedna pred dobljenim poslom, viri iz Hita pa so trdili, da “Stefanijevih gostov” ni bilo, pavšali pa so se izplačevali. Podobno uslugo bo sedaj globoka država naredila tudi Glavini: za 11.000 davkoplačevalskih evrov na mesec bo zanje počela gotovo kaj “koristnega”.

M. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroki v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...