Tanji Fajon še niso povedali

Datum:

Tanja Fajon je zanimiva ženska. Leta in leta je bila “neodvisna” poročevalka javne RTV Slovenija iz Bruslja. “Neodvisna” sem namenoma zapisal v narekovajih, saj je jasno, da to nikoli ni bila. Evropski poslanci tistega časa vam bodo povedali, da je bila izjemno naklonjena levim političnim poslancem, pri desnih pa pogosto “ni bilo kamermana”, “ni bilo možnosti pravočasnega poročanja” v Ljubljano in podobno. Vse je torej bilo jasno že takrat.

                   

Leta 2009 pa je Tanja Fajon prekinila z “neodvisnim poročanjem” iz Bruslja in je postala evropska poslanka SD. Mandat evropske poslanke SD je zadržala vse do danes. Leta 2020 pa je postala “voditeljica” SD, kot so jo poimenovali v SD. Čestital sem ji za njeno imenovanje. Ste presenečeni, ker te moje poteze ne razumete? Moja utemeljitev je jasna. Tanja Fajon z večino njenih izjav, ki so seveda uperjene proti SDS in Janezu Janši, SDS prinese nekaj deset ali celo sto glasov. Saj me razumete.

Tanja Fajon je zagotovo vesela, ko vsak mesec pogleda javnomnenjske ankete. Osebno je po priljubljenosti čisto pri vrhu slovenskih politikov, Janez Janša pa je čisto na repu ali ga ankete sploh ne zaznajo. Tudi pogled na položaj njene stranke SD jo venomer razveseli. To, da je SDS v vseh anketah na prvem mestu, je za njo sicer problem, a se je z njim sprijaznila. Če je njena stranka na drugem mestu jo to venomer razveseli in hkrati razžalosti, če je na drugem mestu LMŠ in ne SD. Sploh pa jo razveseli seštevek strank SD, LMŠ, Levica in SAB. Seštevek teh strank ji pove, da bo postala predsednica vlade. To jo še posebej veseli in za tak položaj se je seveda pripravljena odpovedati bajne bruseljske plače in se zadovoljiti s slovensko plačo predsednice vlade, nekaj nad 3000 evrov neto, bruseljske zaloge pač zadoščajo.

Tanja Fajon ima problem
Tanja Fajon je prepričana, da bo postala predsednica vlade na tako imenovani proti Janša politiki. To je sicer teoretično mogoče, a njena koalicijska partnerica bo v tem primeru Levica, ki pa s svojim programom zahteva ukinitev zasebne lastnine in ukinitev parlamentarne demokracije, torej večstrankarskega sistema, torej nekaj takega kar se je zgodilo leta 1945/1946, kar pa je popolnoma protiustavno. Bomo z Levico torej dobili le eno politično stranko na oblasti, bo to Levica ali SD – velik problem za Tanjo Fajon. Vladati z Levico bo nemogoče, vladati brez nje pa prav tako.

Česa pa Tanja Fajon še ne ve
Stvari v Sloveniji, na levem političnem polu, pač ne nadzirajo leve politične stranke. In kdo jih nadzira? Pred leti smo tem silam rekli “strici iz ozadja”. Kasneje se je udomačil izraz “levi politični mafijozoti” in še kaj. Kakorkoli že, jaz bom te sile imenoval “levo politično podzemlje”. Nisem prepričan, da Tanja Fajon sploh razume pomen teh sil.

Izkušnje iz preteklosti pa jasno povedo, da “levo politično podzemlje” odloča prav o vsem. Tudi o tem kdo bo zmagal na volitvah in kdo ne, kdo bo predsednik vlade in kdo ne. Vpliv ima seveda na levo politično sceno na desno pač ne. Leta 2011 so tako odločili, da bo na volitvah zmagal Zoran Janković in je, leta 2014 so odločili, da bo na volitvah zmagal Miro Cerar in je, leta 2018 so odločili, da bo na volitvah zmagal Marjan Šarec, a ni zmagal, ampak je postal proti Janša predsednik vlade.

dr. Vinko Gorenak

In tu Tanjo Fajon čaka past, ki ji jo bo nastavilo levo politično podzemlje. Tam natanko vedo, da je Alenka Bratušek izgubljena zgodba, prav tako vedo, da je Miro Cerar izgubljena zgodba, enako velja za Marjana Šarca, natanko tudi vedo, da je Tanja Fajon popolnoma napačna investicija, zato so v dilemi, ali naj stavijo na nekoga od obstoječih ali naj iščejo nov obraz. Dva med njimi, Aleksander Čeferin in Tomaž Vesel, sta jim že padla v vodo, zato so v dilemi, kako in kaj naprej. Ampak Tanja Fajon tega še ne ve.

Dr. Vinko Gorenak

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...