Texas zaradi volilnih prevar na ameriškem vrhovnem sodišču toži Georgijo, Michigan, Pensilvanijo in Wisconsin: zahteva, da lokalna sodišča izberejo elektorje!

Datum:

Zvezna država Teksas je v ponedeljek malo pred polnočjo vložila neposredno tožbo ameriško vrhovno sodišče ter se tako lotila izpodbijanja zakonitosti volilnih postopkov v Georgiji, Michiganu, Pensilvaniji in Wisconsinu z obrazložitvijo, da so te zvezne države kršile ustavo. 

Texas ob tem trdi, da so te zvezne države kršile volilno klavzulo ustave, ker so spremenile pravila in postopke glasovanja, in sicer preko sodišč oziroma preko izvršnih odlokov, ne pa preko državnih zakonodajalcev. Poleg tega Texas še navaja, da so obstajale razlike v volilnih pravilih in postopkih v različnih okrožjih znotraj posameznih držav, s čimer je bila prekršena ustavna klavzula o enaki zaščiti.

Navsezadnje pa Texas še navaja, da so obstajale tudi nepravilnosti pri samem glasovanju, ki so bile posledice vsega že poprej navedenega. Texas se je sicer sodno lotil sledečih držav: Georgije, Michigana, Pensilvanije in Wisconsina. V svojem pozivu Vrhovnemu sodišču sicer zahteva, da že omenjeno sodišče ukaže tem zveznim državam, da dovolijo svojim zakonodajalcem, da bi imenovali svoje elektorje. Kot je Texas še prepričan, so že navedene zvezne države predsedniške volitve s svojim ravnanjem naredile za manj varne. Texas se je na vrhovno sodišče sicer obrnil neposredno, saj je neposredno pristojno za spore med dvema ali več državami, poroča Breitbart.

Tokratne ameriške predsedniške volitve, kot kaže, niso potekale brez večjih zapletov. Volilna ekipa aktualnega predsednika Donalda Trumpa je ob tem opozorila na številne nepravilnosti. Vendar pa brez volilnih prevar ni šlo niti v Texasu samem, in sicer na demokratski strani. Ameriške oblasti so v zvezni državi Teksas sicer že aretirale vodjo tamkajšnje predsedniške kampanje za Joeja Bidna. Po trditvah vpletenih naj bi bilo lažnih vsaj 700 tisoč glasovnic. Formalna obtožnica Dallas Jonesa bremeni nudenja pomoči pri nelegalnem nabiranju glasov za Bidna v Teksasu v času predsedniških volitev. Obtožnica proti Jonesu je bila v pripravi že dlje časa. National File je oktobra 2020 poročal, da je Jones na podlagi dveh ločenih pisnih izjav, predloženih na teksaško vrhovno sodišče bil obtožen zbiranja glasovnic v odsotnosti in po pošti in ukazoval operativcem, naj izpolnjujejo glasovnice v imenu drugih.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...