To fotografijo je Facebook odstranil zaradi “neprimerne vsebine”. Poglejte, zakaj.

Datum:

To fotografijo je Facebook prepovedal zaradi “neprimerne vsebine”. Moškega, ki v naročju drži dečka, je pred dvema letoma fotografirala profesionalna fotografinja Heather Whittern. Na fotografiji sicer ni naključni moški, ki se tušira z naključnim dečkom, temveč ima takšen prizor veliko globlji pomen. Fotografija se je po družabnih omrežjih razširila kot požar – a mnogi zgodbe, ki se skriva za njo, niso opazili.

Na fotografiji sta njen soprog in njen sin, ki se je v tem času boril z izredno visoko telesno temperaturo, bruhanjem in diarejo, ki jih je povzročila salmonela. Whitternova je ujela ravno trenutek, ko njen soprog sina drži pod vodo, saj mu je na tak način želel znižati telesno temperaturo.

Pravijo, da slika pove več kot tisoč besed, a Facebooku je očitno ta fotografija “povedala”, da je to neprimerna vsebina, saj je bila s profila umaknjena. V ozadju je sicer posebna in topla zgodba, ki prikazuje brezpogojno ljubezen med očetom in sinom.

Hudi trenutki za družino
Heather se je zato odločila, da to zgodbo ponovno pove. Dogodek se je zgodil leta 2014. Njen sin Fox je pristal na urgenci zaradi zastrupitve s hrano, odkrili pa so mu salmonelo. Mož Thomas je ure preživel z njim pod tušem, z namenom, da bi mu znižal telesno temperaturo, poleg tega pa je imel Fox hudo diarejo, tako se je med tuširanjem lahko vse sproti spralo z njega. “To so bili za nas težki trenutki. Bali smo se, da je Foxa doletelo kaj hujšega od virusa,” je pojasnila Heather.

“Ko sem ju opazovala pod tušem, so me enostavno preplavili številni občutki. Ta moški. Ta soprog, partner in oče. Bil je tako potrpežljiv in poln ljubezni, po drugi strani pa tako močen z najinim sinom v naročju,” je še razkrila. Ob tem je dodala, da mu je vseskozi nenehno šepetal, da bo vse v redu. Kot pravi, je zato vzela fotoaparat in zabeležila nekaj teh neprecenljivih družinskih trenutkov ter jih tudi delila, poroča Večernji list.

Presenečena je bila nad dejstvom, koliko ljudi ni šlo dlje od fotografije. Ozadja zgodbe niso niti prebrali, nato pa so jo zaradi nerazumevanja kritizirali. “Na fotografiji sta zgolj ljubezen in moč,” je pojasnila za medije in se dotaknila mnogih ljudi.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...