Kako je lahko v tujini več služb? In to kljub manjšim davkom

Datum:

Pred številnimi finančnimi uradi v štajerskih, koroških in pomurskih občinah, je več sto delavcev migrantov preverjalo pravilnost dohodninskih odločb. 

Binkoštni ponedeljek, ki je v sosednji Avstriji dela prost dan, so številni slovenski delavci migranti, izkoristili za preverjanje dohodninskih odločb, ki jih bodo morali plačati zaradi dvojne obdavčitve. S tem so izrazili protest proti sedanji vladi, ki noče odpraviti nesorazmerne obdavčitve. Nekateri so celo prejeli odločbe za plačilo 36 tisoč evrov odmerjenega davka, poroča Večer.

Delavci migranti so s svojim protestom opozarjali tudi na zaposlene v evropskih institucijah in mornarje, ki so v primerjavi z njimi v privilegiranem položaju, da jim država ne vrača preplačil dohodnine in da ima Slovenija z Italijo sklenjen sporazum o izogibanju dvojne obdavčitve. Ker naša država z Avstrijo tovrstnega sporazuma nima, bodo zaposleni v severovzhodnem delu Slovenije, kjer je brezposelnost najvišja, v bistveno slabšem položaju kot drugje.

Zakaj nekje več služb in manj davkov?
Zaradi tovrstnih razmer številni Slovenci, ki hodijo na delo v tujino in živijo v Sloveniji, resno razmišljajo, da bi se za vedno preselili v Avstrijo, zaradi česar bo severovzhodni del Slovenijo še bolj osiromašen, kot je sedaj. Slovenski vladi so delavci migranti postavili resno vprašanje: “Zakaj so lahko v Avstriji tako nizki davki, bi se kazalo vprašati. Zakaj so tam službe, v Sloveniji pa jih ni. In namesto da se pri nas nekateri sprašujejo, zakaj smo v Avstriji tako malo obdavčeni, bi se morali vprašati, zakaj so zaposleni v Sloveniji tako visoko obdavčeni?”

Delavci migranti sprašujejo oblast: Kako je lahko v tujini več služb, kljub manjšim davkom 1

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...