To je radikalni levičar, ki je postal programski svetnik RTV

Datum:

Vladajoča koalicija je v sredo potrdila nov programski svet RTV, v katerega so se prebili navidezni predstavniki civilne družbe, ki so v resnici radikalni politični aktivisti. Trda levica ima tako absolutno prevlado, njihov cilj pa je odstavitev direktorice RTV Ljerke Bizilj.

                   

Koalicijski poslanci so potrdili novo sestavo programskega sveta RTV Slovenija, ki je po novi sestavi drastično spremenjen v prid levice. Skozi parlamentarno sito so se namreč prebili navidezni predstavniki civilne družbe, ki so znani po izjemno skrajnih političnih stališčih. Tipičen primer lažne civilne družbe je medijsko znan uporabnik spletnih omrežij, dejansko pa radikalni levičar Domen Savič, ki je po poročanju Požareporta bizarni medijski produkt nesojene generalne direktorice RTV Nataše Pirc Musar.

Tipično za lakaje levice: Imajo zavod in črpajo javni denar
Za Domna Saviča namreč celo najbolj obveščeni novinarji ne morejo izvedeti, od česa pravzaprav živi oziroma plačuje položnice. Po javno dostopnih podatkih je Savič od oktobra 2015 ustanovitelj in direktor ljubljanskega inštituta Državljan D, zavoda za spodbujanje informacijske in medijske pismenosti, vendar pa ni znanih nikakršnih podrobnosti glede finančnega poslovanja njegovega zavoda, piše Požareport.

https://twitter.com/savicdomen/status/678534805366026240

Medijski klošar Savič
Je pa zato znano, da Savič patološko sovraži nekatere medije – da nekaterim podjetjem pošilja celo elektronska obvestila, naj tam ne oglašujejo. Na srečo ga komaj kje vzamejo resno, vendar pa postaja tak tip političnega aktivista del politično-medijskega establishmenta in postaja programski svetnik RTV. Na katerikoli urejeni javni televiziji, kot je npr. BBC v Veliki Britaniji, se to ne bi moglo zgoditi. Tam bi imel Savič kvečjemu status “medijskega klošarja”.

https://twitter.com/savicdomen/status/719620794805067778

Rotovnik za zamenjavo Biziljeve
Član programskega sveta je postal tudi večni direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik, ki bo verjetno postal predsednik programskega sveta, saj naj bi bilo to že dogovorjeno. Njihova prva naloga bo zamenjava Ljerke Bizilj, saj ji trda levica ne bo nikoli odpustila, da ni podaljšanja pogodbe Eriku Valenčiču. Tega manevra ji trdi del levice – kljub konstantnim silovitim napadom novinark Eugenije Carl, Jelene Aščić in Mojce Pašek Šetinc na Janeza Janšo in SDS – ne bo nikoli oprostil.

Levi mediji pripravljajo desant na Biziljevo
Za odstranitev Biziljeve bodo levi mediji predvsem preko Mladine in Dnevnika takoj po novi sestavi programskega sveta začeli z valom medijskih napadov. Na podlagi teh pisanj bodo posamezni programski svetniki postavljali vprašanja in zahtevali njeno odgovornost, tem pozivom pa bo sledil tudi generalni direktor RTV Marko Fili, ki bo reševal tudi svojo kožo. Fili bo nasvet dobil od lobista Lenarta Šetinca, ki je blizu SD, da bo njegova funkcija direktorja ostala varna do konca mandata.

 

Rotovnik je prav tako resen kandidat za novega ministra za kulturo, če bo Miro Cerar odstavil aktualno ministrico Julijano Bizjak Mlakar, ki se ji zadnje dni resno trese stolček. Kulturno ministrstvo je namreč Rotovnikova dolga in še neuresničena želja, še piše Požareport.
 M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...