To je slovenska srčnost: Za “mlade borce” na dobrodelnem koncertu zbrali skoraj 53 tisoč evrov

Datum:

Dobrodelnost in solidarnost je očitno še kako živa med Slovenci in Slovenkami. Včeraj se jih je namreč med najhujšo ujmo v Križankah zbralo okrog tisoč v podporo “malim borcem”, otrokom, ki se borijo z redkimi boleznimi. Koncert, na katerem so nastopili številni domači in tuji glasbeniki, je kljub vremenskim neprilikam minil v izjemnem vzdušju, obiskovalci pa so zbrali skoraj 53 tisoč evrov. 

                   

Dobrodelni koncert Viljem Julijan je ponosen glas vseh otrok, ki imajo hude redke bolezni. Z njim jim izkažemo našo srčno podporo in ljubezen ter njim in njihovim družinam dajemo vedeti, da niso sami in da imajo enakovredno mesto v naši družbi. Letos smo za koncert praktično razprodali Križanke, saj smo prodali več kot 1.200 vstopnic, kar je največ doslej in kar nas neizmerno radosti,” pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan in ob tem dodaja: Zaradi izredno slabega vremena in poplav se nekateri koncerta žal niso mogli udeležiti, vendar pa je na dogodek kljub temu prišlo kar okrog tisoč obiskovalcev, kar ponovno dokazuje veliko srčnost Slovencev,” so zapisali organizatorji.

Sredstva za bolne otroke so pomagali zbrati številni znani obrazi. Na odru Križank so zanje zapeli Nuša Derenda, Nina Badrić, Marko Vozelj, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Zvita Feltna, Ansambel Spev, Sabina Cvilak, Dejan Dogaja, Prifarski Muzikanti, Bepop, Miki Vlahovič, Vili Resnik, Omar Naber, SoulGreg Artist & BigLights Band, prireditev pa sta povezovala voditelja Domen Valič in Ajda Bezenšek Špetič.

Med dogodkov so mladim borcem podelili tudi medalje za borbenost in pogum. (Foto: Društvo Viljem Julijan)

Ganljivi nastop malega borca Paskala
Poleg vrhunskih glasbenikov pa je pred zbranimi nastopil tudi mali borec Paskal. Mladi harmonikaš se je rodil s prirojeno slepoto, a ga to ni ustavilo, da se ne bi lotil tradicionalnega slovenskega inštrumenta harmonike, s katero je celotne Križanke ganil do srca. Na dogodku je nastopila tudi sestra preminulega fantka Vilijema Julijana Ella Vita, po katerem je dogodek poimenovan, s pesmijo Never Enough.

Vrhunec večera, skupinski nastop vseh nastopajočih (Vir: Društvo Vilijem Julijan)

Dogodek se je zaključil s tradicionalnim skupnim nastopom vseh nastopajočih glasbenikov. Moči so združili s pesmijo Večna ljubezen. Gre za pesem, ki jo je glasbenik SoulGreg Artist napisal za Viljema Julijana, svojega sina, posvetil pa vsem otrokom z redkimi boleznimi.

Celoten znesek gre v Sklad Viljema Julijana
Društvo bo celotni znesek, ki so ga zbrali s koncertom in poletno zbiralno akcijo, namenili za dobrodelni Sklad Viljema Julijana, s katerim finančno pomagajo otrokom z redkimi boleznimi. “Letos smo zbrali skoraj 53.000 €, česar smo z vsem srcem veseli in se ob tem najgloblje zahvaljujemo vsem, ki so prispevali za male borce. Kot vsako leto bomo tudi tokrat vsa sredstva, ki smo jih zbrali z našim koncertom in zbiralno akcijo, v celotni namenili otrokom z redkimi boleznimi,” pravi dr. Jelen.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...