Logarju priljubljenost raste, Pirc Musarjevi pada – slednja deležna vse več kritik, tudi z leve

Datum:

Za medij Odlazkovega imperija je kirurg dr. Erik Brecej poudaril, da na predsedniških volitvah prav gotovo ne bo volil Nataše Pirc Musar, saj je njen pravi obraz spoznal skozi grožnje, ki jih je občutil na lastni koži. “Odločil se bom na podlagi integritete človeka, tega, kaj je v življenju počel,” je odgovoril na vprašanje, komu bo dal svoj glas na volitvah ter dodal, da  je treba funkcijo predsednika države ukiniti, če bo na to mesto izvoljena Pirc Musarjeva. Vendar pa zadnja javnomnenjska raziskava Ninamedie kaže, da bi Pirc Musarjevo premagal Anže Logar – ne le v prvem, pač pa tudi v drugem krogu predsedniških volitev.

                   

Nataše Pirc Musar zagotovo ne bom podprl,” je poudaril kirurg dr. Erik Brecelj in ob tem pojasnil, da mu je Pirc Musarjeva pokazala svoj pravi obraz z grozilnimi pismi, ki mu jih je pošiljala. V pismih mu je dobesedno grozila, da bo ukrepala proti njemu, ker je opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu. “Če bo izvoljena – sicer upam, da do tega ne bo prišlo – pa bo poudarjala, kako se bori za javno zdravstvo in ima ničelno toleranco do korupcije. Ampak ona je tam, kjer se ji splača,” je opozoril Brecelj, ki meni, da je treba funkcijo predsednika države ukiniti, če bo na to mesto izvoljena ona. Poleg tega se mu zdi tudi sramotno, da je Pirc Musarjevo podprl tudi Milan Kučan.

Brecelj je še omenil, da Pirc Musarjevi v javnomnenjskih anketah kaže najbolje, a kot vemo, se na to ne gre vedno zanašati. Po mnenju političnih analitikov bi v primeru kandidature Milana Brgleza ta skoraj zagotovo prehitel Pirc Musarjevo, po zadnji javnomnenjski raziskavi Voxpopuli, ki jo je za časnika Dnevnik in Večer opravila Ninamedia, pa bi tako v prvem kot tudi v drugem krogu predsedniških volitev prejel največ glasov Anže Logar. Brgleza v anketo sprva niso vključili, so pa anketni vprašalnik naknadno spremenili in vanj vključili izbiro med dvema mogočima volilnima paroma v morebitnem drugem krogu volitev. Anketiranci so lahko izbirali med Logarjem in Brglezom ter med  Pirc Musarjevo in Brglezom. Logar bi v dvoboju z Brglezom prejel 51,4 odstotka glasov, Pirc Musarjeva pa 46,4, poroča Siol.

Anketa Voxpopuli kaže, da bi na tokratnih predsedniških volitvah, ki bodo 23. oktobra, Anže Logar prejel 34,1 odstotka glasov (3,9 odstotne točke več kot pred mesecem dni), Nataša Pirc Musar pa 31,4 odstotka (3,9 odstotne točke več). Ivo Vajgl  bi prejel 5,4 odstotka, Vladimir Prebilič pa 3,5 odstotka. Predsedniški kandidat NSi Janez Cigler Kralj je v tekmo vstopil z dvema odstotkoma podpore in se mu je uspelo uvrstiti pred Gregorja Bezenška (0,3 odstotka).

Foto: zajetje zaslona/Dnevnik

Siol ugotavlja, da sta ljubljanski odvetnici verjetno škodovali aferi s poskusom vplivanja na Tomaža Vesela in zaplet z depešami veleposlanikom. Seznam, kaj vse je lahko škodovalo Pirc Musarjevi, je sicer še precej daljši. Da se kandidatka sooča s težavami pri svoji javni podobi, pa ocenjuje tudi Dnevnik, ki obenem pojasnjuje, da je Brglez ob svoji predsedniški nominaciji prevzel pozicijo in deleže Marte Kos. Vendar pa je zaradi naknadne uvrstitve v anketo Ninamedie število respondentov, ki so se opredeljevali o Brglezovi kandidaturi, nižje, zato iz omenjene javnomnenjske raziskave še ni možno razbrati, kako močan igralec je v primerjavi s Pirc Musarjevo. Je pa zanimivo, da narašča delež tistih, ki ne vedo, koga bi volili – do 23. oktobra se torej karte lahko še močno premešajo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...