To so ameriški zvezdniki, ki podpirajo Donalda Trumpa

3
Foto: EPA

Precejšnji del ameriške medijske srenje, liberalnega političnega tabora in dela republikanskega tabora se je zarotil proti Donaldu Trumpu. Vsesplošno zaklinjanje je doživelo svoj vrhunec s spletnim sloganom #nikolitrump, a prav ta slogan v zadnjih dneh izgublja na veljavi. Argumenti Trumpovih nasprotnikov so namreč sloneli na njegovem neizbežnem porazu, do katerega pa ni prišlo. 

Potem ko so iz tekme za republikansko nominacijo drug za drugim izpadli najpomembnejši tekmeci, na koncu celo Ted Cruz, in potem, ko so ga njegovi nekdanji tekmeci začeli celo podpirati (Ben Carson, Chris Christie), so mu svoj glas prisegli tudi številni zvezdniki.

Foto: EPA
Foto: EPA

Trumpa so med drugimi podprli slavni igralec Jon Voight, oče slavne igralke Angeline Jolie, ki je Trumpa označil za smešnega, igrivega in barvitega. Kar pa ga je na njem najbolj impresioniralo, je bilo to, da je bil iskren kandidat, takšen, ki ni imel za sabo nobenega posebnega interesa, kot večina politikov v današnjem času.  “Molim, da se bodo Američani, ki so videli propad ZDA pod Barackom Obamo, borili za Donalda Trumpa,” je povedal Voight

 

Kid Rock: “Štekam Trumpa”
Svojo podporo je Trumpu ponudil tudi ameriški pevec Kid Rock, ki so ga slovenski poslušalci dodobra spoznali pred nekaj leti zaradi poletnega hita All summer long. Svojo podporo je obelodanil v intervjuju za glasbeno revijo Rollling Stone, kjer je v svojstvenem slogu izjavil, da “šteka Trumpa” in da bi moral ZDA voditi poslovnež, ki bi državo vodil, kot bi vodil svoj posel, poroča Business Insider.

Foto: EPA
Foto: EPA

Podobno je povedal tudi eden najboljših boksarjev vseh časov, sicer upokojeni Mike Tyson, ki je dejal, da je Trump to, kar Amerika v tem trenutku potrebuje, čeprav bi lahko morda kdaj kakšno stvar lepše povedal. “Tisti, ki z njim delajo, bi mu morali pomagati,” je dejal Tyson, ki ga svetovna javnost pozna še po veliko hujših izjavah, kot so te, ki govorijo v prid Trumpu. Tyson pa ni edini upokojeni športnik, ki je podprl Trumpa. To je storil tudi Denis Rodman, košarkar čikaških bikov iz lige NBA, ki je pred kratkim večkrat obiskal tudi severnokorejskega diktatorja Kim Džong Una, s katerim naj bi bila silna prijatelja. “Donald Trump je moj dolgoletni prijatelj. Ne potrebujemo še enega politika, potrebujemo poslovneža,” je upokojeni košarkar napisal na Twitterju.

Trumpa sta med zvezdniki, ki so dobro poznani v Sloveniji, podrla še Hulk Hogan, ki je v intervjuju zatrdil, da bi se najraje rekreiral skupaj s Trumpom in ga povabil na krajši tek, ter Stephen Baldwin, ki trdi, da bi bil Trump dober predsednik, ker se ne ozira na to, kar si drugi mislijo o njem.

Ž. K.