To so krivci, za brutalen napad na fotoreporterja Boruta Živulovića, ki je fotografiral nasilne izgrednike!

Datum:

Kar se je napovedovalo že nekaj časa, se je 5. novembra naposled zgodilo. Na enem od protestov je izbruhnilo nasilje. Huligani so se tokrat delno organizirano lotili policije, toda napadli so tudi predstavnike medijev. Fotografu Borutu Živuloviću so “predelali obraz”, ga spravili v nezavest in vprašanje, kaj bi se še lahko zgodilo, če ga v bran ne bi vzel novinarski kolega, Aljoša Kravanja. Osrednji mediji so s svojo pristranostjo pri izboru pokrivanja novic sodelovali pri spodbujanju in promociji protestov. Njihovi “naročniki” na politični levici, so se od protestov nenadoma distancirali in zdaj obojni posredno in neposredno kažejo na priročnega, dovolj skrivnostnega krivca – Anonymous.

Četrtkovi nasilni protesti, ki bi prav lahko celo stali življenja fotoreporterja fotoaecije Bobo Boruta Živulovića, pa ga na srečo niso, so prinesli novi val sprenevedanja s strani osrednjih medijev in leve politike. Prinesli pa so še nekaj: strategijo “zunanjega izvajanja” nasilja in vključitev skupine Anonymous v enačbo.

Kdo je napadel Živulovića, se še ne ve, njegov oče, fotograf Srdjan Živulović, je za Slovenske Novice razkril, da je sin še vedno v bolnišnici, da ima razbito ustnico in del brade in da se še vedno ne ve, kaj bo z njegovimi zobmi. Napadalci, ki so fotoreporterja brutalno pretepli naj bi si potem ko je izgubil zavest celo brisali čevlje na njem.

Napad so slovenski osrednji mediji, njihovo društvo novinarjev in leva politika sicer obsodili in prav je, da so ga, toda spet je vse skupaj zavito v nekaj slojev hipokrizije in odsotnost kakršnekoli samorefleksije. V čem je hipokrizija? V čem odsotnost samorefleksije? Prepletata se. Zanikanje kakršnekoli krivde za izbruh nasilja na teh protestih, mlačen, da ne rečemo celo sumničav odziv na napad Zlatana Čordića na snemalca Nove24 TV. Drug drugega dokazujeta. Če bi napad na snemalca jemali resno, bi po samorefleksiji prišli do spoznanja, da so vsaj po tej plati sokrivi za nasilje.

Toda počakajte. To, o čemer zdaj pišemo, predpostavlja, da leva politika vsaj skuša dajati vtis, da se od nasilja distancira, vendar s figo v žepu. Zadnji tvit ministra Aleš Hojsa pa vsebuje neposreden dokaz, da so vse samo besede, da je vse samo igra. Četudi zaradi nespameti Matjaža Nemca:

Le dan po nasilnih protestih torej eden od poslancev tako imenovanega KUL četvorčka, ki skozi svoja trobila prodaja imidž sredinske drže, na Twitterju razodene pristno držo te “dobromisleče skupinice”. Neodgovorno, hujskajoče, škodljivo…Celo iz vidika Socialnih Demokratov. Se bodo distancirali od Matjaža Nemca?

Anonymous kot dodatni del enačbe

Glede na to, da mnogi levičarji skušajo izvesti medijski spin glede protestov, češ, da jih je v bistvu organizirala vlada, da bi s tem lahko ustvarila vtis, da je čas za aktivacijo vojske, ne vidimo problema v tem, da bi tudi sami, le da na nekoliko trdnejših temeljih, zastavili podobno provokativno hipotezo: Anonymous kot krivec in kot akter je “lažna zastava” ter orodje za mešanje megle, da bi se težje izsledilo krivce.

Poglejmo si, kaj so dejstva: Anonymous sicer trdi, da njih zanima le to, da se počisti s pokvarjenimi vladami, da so apolitični, vendar je simbolika s katero se predstavljajo produkt filma, ki je poklon tako imenovanemu antifašističnemu anarhizmu in nasilju, češ da gre za “pravično” vojno. Ne želimo reči, da je fašizem nekaj, kar je treba hvaliti, toda kdor napada fašizem ne pa tudi komunizma, ni “evropski centrist”, ampak levičar. Anarhist.

Ko Anonymous napade Novo24 TV, aplavdirajo, zdaj…

Spomnimo se, da je Anonymous vse do četrtka bil vsaj tihi ljubljenec osrednjih medijev, leve politike in obiskovalcev Metelkove. Spodbujali, promovirali, hvalili so jih, ker so napadli Nova24TV. Spodbujali, hvalili, promovirali so jih, ko so vabili na proteste na svoj brendiran, ezoteričen način. Zgodba gre takole: Anonymous se je tik pred protesti od protestov distanciral tudi sam, ker naj bi izvedel, da bo prišlo do nasilja, ki ga oni ne spodbujajo. Pri tem se postavlja vprašanje, v čem bi se njihovi protesti potem od petkovih razlikovali, če ne po nasilju. Osrednji mediji so zdaj Anonymousa izkoristili kot nekoga, na kogar lahko kažejo s prstom in s tem operejo sokrivde sebe in levo politiko. Anonymous je skrivnosten in se ga ne da izslediti, obenem pa je priročen dežurni krivec, ki prevzame krivdo na svoja pleča – namesto posvečenih, ki s tem ostanejo “čisti”.

Foto: Facebook

Kordiš še pred mesecem žalil zdravnike

Vse to so, to je treba opozoriti, dokazi ali argumentacija, da opozicija in mediji igrajo, da so kooperativni, kar je po našem mnenju od samega začetka namenjeno temu, da se operejo krivde, ki jo nosijo za širjenje virusa. Še mesec dni nazaj je skrajno levi poslanec, Miha Kordiš, v primitivnem komunističnem izbruhu, kakršnih je v državnem zboru sposoben le on, zasebne zdravnike napadel kot šarlatane, pri čemer ni bilo sankcij s strani opozicije. Delovali so po principu “zatisnimo si ušesa in počakajmo, da mine”. Dokazov o tem in podobnem destruktivnem, hujskaškem vedenju opozicije in osrednjih medijev, se je v prejšnjih mesecih nabralo na pretek.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...