[Video] Potrjenih 1.612 novih okužb! Vlada podaljšuje omejitvene ukrepe!

Datum:

V petek, 6. novembra 2020 je bilo v Sloveniji potrjenih 1.612 novih okužb s covidom-19. V državi je trenutno 22.979 aktivnih primerov, stopnja 14-dnevne pojavnosti pa trenutno znaša 1096 primerov na 100.000 prebivalcev. V bolnišnicah se nahaja 1084 obolelih za wuhanskim koronavirusom, od tega jih je 178 na intenzivni negi. Umrlo je še 27 ljudi.

                   

V Sloveniji je bilo od začetka pandemije covida-19 potrjenih 44.270 primerov covida-19. Samo v petek, 6. novembra 2020 so jih potrdili 1.612. Trenutno je v državi 22.979 aktivnih primerov, kar je več kot polovica vseh primerov skupaj.

V bolnišnicah je bilo včeraj na novo hospitaliziranih 135 pacientov s covidom-19, 21 pa jih je potrebovalo posteljo na intenzivni negi. Umrlo je 34 ljudi. S čimer je število smrti zaradi covida-19 v Sloveniji doseglo 531. Vsemu navkljub podatki kažejo, da se stanje počasi stabilizira.

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo v petek opravljenih 6.340 testiranj za covid-19. Predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo prof. dr. Miroslav Petrovec je še enkrat poudaril, da nam zgolj testiranja dajejo pravi vpogled v epidemijo covida-19 in omogočajo izvajanje ustreznih ukrepov ter nakazujejo smernice za potrebne ukrepe.

“V zadnjem valu epidemije se je število testiranj dvignilo za petkrat v primerjavi s prvim valom, kar predstavlja ekstremni napor za vse ljudi, ki delajo v laboratorijih.” Petrovec je poudaril, da se “zelo težko soočamo s takim velikim številom vzorcev, kot jih moramo dnevno obdelati.” To stisko naj bi pomagali rešiti z novimi antigenski testi.

Podaljšanje vladnih ukrepov

Vlada je odločila, da ostajajo omejitve gibanja. Zbiranje je omejeno na največ šest ljudi. Med 21. in 6h.uro še velja prepoved gibanja, ravno tako tudi prepoved prehajanja med občinami.

Je pa vlada določene ukrepe tudi sprostila. Dovoljeno bo opravljanje storitev kot je pedikura in fotografska dejavnost. Odprte pa bodo lahko tudi trgovine s tehniko, specializirane otroške trgovine, specializirane prodajalne z motornimi vozili in kolesi, prodajalne pohištva. Odprte bodo lahko tudi urarne, zlatarne in fotokopirnice.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....