V ljubljanskem mestnem svetu bo pestro: Jankovićevi bodo pobegnili, napoveduje se množična udeležba podpornikov neoporečne vode!

Datum:

Ljubljanski mestni svetniki bodo danes sprejemali proračuna za leti 2020 in 2021. Vendar glavno dejanje sledi v večernih urah, ko bo potekala izredna seja mestnega sveta zaradi sporne gradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje. Mestni svetniki Zorana Jankovića bodo po direktivi ljubljanskega župana sejo obstruirali. V nadaljevanju objavljamo, kateri so Jankovićevi svetniki, ki bodo bolj kot čisto pitno vodo Ljubljančanov zasledovali poslovne interese župana Jankovića. V največji opozicijski stranki SDS vabijo Ljubljančane na množično udeležbo seje mestnega sveta, s čimer bodo pokazali, da jim je mar za ohranitev neoporečne ljubljanske vode.

Na zahtevo Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije in Liste Marjana Šarca bo potekala izredna seja ljubljanskega mestnega sveta zaradi sporne gradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje. V županovi listi, Listi Zorana Jankovića, so se odločili, da bodo obstruirali sejo in s tem še enkrat dokazali, da se v času zelene histerije in skrbi za okolje požvižgajo na vsa opozorila o sporni gradnji kanala C0.

Po redni seji mestne svetnike čaka še izredna seja, ki so jo na temo kanala C0 sklicali opozicijski svetniki iz vrst SDS, NSi in LMŠ. Mestnemu svetu predlagajo v sprejem sklep o zaščiti pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika. Skladno s predlogom sklepa bi mestni svet od župana zahteval, da v okviru svojih pristojnosti takoj zagotovi spoštovanje ustavne pravice do pitne vode in zaščito neodtujljive pravice do zasebne lastnine. Mestni svet bi hkrati pristopil k alternativni rešitvi izvedbe kanalizacijskega kanala po obstoječi trasi ob Celovški cesti, ki leži na ožjem območju z manj strogim vodovarstvenim sistemom. Svetniki Liste Zorana Jankovića bodo sejo obstruirali, saj menijo, da opozicijski svetniki s predlaganimi sklepi posegajo v strokovno vprašanje umestitve kanala v prostor, obenem pa so sklepi neizvedljivi.

Kdo so svetniki Liste Zorana Jankovića, ki se požvižgajo na opozorila strokovnjakov in peljejo 300 tisoč Ljubljančanov v bodočo okoljsko katastrofo?
Ne glede na zagotovila vladajočih mestnih sil na Magistratu, da so vsa opozorila in nevarnosti prenapihnjena in predvsem nagajanje opozicije, žal ni tako. V spornem procesu gradnje so z odločbo sodišča lastnikom zemljišč prepovedali motiti gradbene procese, saj jih v nasprotnem primeru čaka visoka denarna globa. Zdaj pa še zapišemo imena vseh svetnikov Liste Zorana Jankovića, ki slepo podpirajo najnevarnejši okoljski projekt ta hip in ogrožajo vodni vir za 300 tisoč Ljubljančanov in bližnjo okolico.

Podžupan Aleš Čerin in Zoran Janković. (Foto: STA)

To so Aleš Čerin, Tjaša Ficko, Janez Koželj, Jelka Žekar, Marta Bon, Dejan Crnek, Dunja Piškur Kosmač, Marjan Sedmak, Julija Žibert, Tomaž Kučič, Stanka Ferenčak Marin, Anže Miklavec, Francka Trobec, Anton Podobnik, Mojca Lozej, Iztok Kordiš, Nada Verbič, Danilo Šarić, Bruna Antauer, Daniel Avdagič, Emilija Mitrović Miloš, Anton Kastelic in Jožka Hegler.

Med mestnimi svetniki, ki bodo obstruirali sejo, je tudi vidna članica zveze borcev Julka Žibert. Njena družina je finančno zelo odvisna od poslov Mestne občine Ljubljana. (Foto: STA)

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...

[Video] Klavca, ki se je z nožem lotil dojenčka, je pokončala policistka

Iz Avstralije poročajo o tragičnem napadu na civiliste. Skrajni...