Vodja opozicije v indijskem parlamentu ostro nad poslanca, ki je posilil in skušal ubiti žrtev posilstva

Datum:

Da v Indiji že dalj časa vlada problem s posilstvi, je dejstvo, o katerem te dni razpravljajo tudi v indijskem parlamentu. Vodja opozicije Rahul Gandhi se v petek namreč ni želel opravičiti indijskemu premierju Narendri Modiju, potem ko je vladajočo stranko obtožil stvaritve kulture vseprisotnih spolnih napadov.

Narendra Modi je rekel ‘Narejeno v Indiji’, a te dni, kamorkoli se obrnete, je ‘Posilstvo v Indiji’,” je na političnem shodu v Jharkhandu v četrtek, 12. decembra, povedal vodja opozicije v indijskem parlamentu Rahul Gandhi.

Gandhi se je v svojem govoru dotaknil primera, v katerem je bil član indijskega parlamenta Kuldeep Singh Sengar obtožen posilstva 19-letnice v Utar Pradešu, nakar je žrtev posilstva, ki ga je obtožila zločina, skušal ubiti v prometni nesreči, v kateri je bila 19-letnica huje poškodovana, njena sorodnika pa ubita. Indijske oblasti trenutno preiskujejo trditve, da naj bi Sengar in njegovi znanci grozili žrtvi posilstva in njeni družini.

Modi zgolj obljublja, naredi pa nič
“Modi je rekel ‘zaščitite deklice in jih izobrazite’, a ni povedal, pred kom bi morali zaščititi svoje hčere. Mar pred poslanci v indijskem parlamentu?” je na shodu spraševal Ghandi. Opazka je zmotila poslance v indijskem parlamentu, ki so Ghandija obtožili, da s politizacijo spolnih napadov “žali Indijo”. Socialni delavec Mukesh Rajawat je proti Ghandiju celo vložil obtožnico zaradi nagovarjanja k uporu.

Med poskusom pobega ustreljena četverica, ki je skupinsko posilila in zažgala 26-letno veterinarko!

Ghandi pa je zavrnil zahtevo, da bi se za svoje trditve opravičil. Odzval se je z besedami, da je sam premier Modi v začetku svojega političnega delovanja New Delhi oklical za “prestolnico posilstva”, pa to takrat ni “žalilo Indije”.

https://twitter.com/saira_a_mirza/status/1205926461422657536

Modijevi kritiki indijskega premierja obtožujejo, da je bil na volitvah 2014 glasen zagovornik varnosti žensk, a je pred mesecem dni, ko so v javnost prišle podrobnosti o brutalnem umoru 23-letne veterinarke iz Hyderabada, ki je bila žrtev množičnega posilstva, nakar so njeno truplo zažgali, obmolknil. Štiri obdolžence so na začetku decembra aretirali, a so bili vsi ubiti med begom iz zapora, ko naj bi skušali pograbiti orožje policistov.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...