Tomašič: “Vsi na protest, dol s to vlado”

Datum:

“21. 3. 2024 vsi v Ljubljano, to je biti ali ne biti. Ni opravičila, to je zadnji test,” je v začetku oddaje Kdo vam laže? povedal Boris Tomašič. Oddaja je bila sicer namenjena klicateljem, ki lahko brez cenzure v eter povedo svoje mnenje. “Dol s to vlado,” je bilo večkrat slišati.

Klicatelji so izpostavili veliko problemov v Sloveniji, ki jih vlada enostavno ne zna nasloviti, od zdravstva vse do šolstva in plač, ter da vlada že odkrito državljane razdeljuje na prvo- in drugorazredne. Pravila ne veljajo za vse, je poudaril Boris Tomašič: “Če je na oblasti Janez Janša, je vse narobe, če je na oblasti Robert Golob, pa je vse v redu. Na volitvah volite odgovorne ljudi”, je poudaril.

Klicatelji so največkrat komentirali trenutno stavko zdravnikov. In opozorili, da je za to pravzaprav kriva vlada in ne zdravniki. “Zdravniki so želeli popustiti in iti na mediacijo, česar pa vlada ni želela. Ni pa problem le zdravstvo, ampak vsi družbeni podsistemi, ki so na robu, da sploh funkcionirajo. Sploh pa državljani, ki komaj preživijo mesec zaradi blaginje,” dodaja Tomašič.

 

Golob bo morda zdržal do konca mandata, ampak državljani ne bomo
V oddaji je Tomašič po klicu gospoda, ki pravi, da ne ve, zakaj je po javnomnenjskih raziskavah stranka upokojencev na tako slabem mestu, dejal, da to pravzaprav ni realno stanje in da je prirejeno. “Glas upokojencev ima dovolj podpore, da pride v parlament.”nPoleg tega je ponovil, da se z anketami ne meri javno mnenje, temveč se ga ustvarja. “Mediji so kar uspešni pri tem. Predsednik vlade je bil pred kratkim na okrogli mizi o javnem zdravstvu – nič stroke, nič znanja, nič argumentov, le ideološko nabijanje. Rekel je, da bo vztrajal do konca in mogoče bo zdržal do konca, ampak državljani ne bomo.”

Ta vlada je “nemogoča”
Ena od klicateljic je zagotovila, da pride na protest in tudi vse gledalce pozvala, naj storijo enako. “Ker je ta vlada nemogoča in tako ne gre več naprej,” pravi. Tomašič je dodal, da prihajajo odločilni dnevi. “Predsednik vlade je zagledan sam vase, ne premakne nič, že dve leti je na oblasti in še kar poslušamo, kako bodo probleme pričeli naslavljati,” treba je temu narediti konec, zato je pomembno, da nestrinjanje izrazimo tudi na protestu, ki bo 21. 3. ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...