Trboveljske Butale

Datum:

Danes so v Trbovljah pred tamkajšnjo komunalo protestirali občani zaradi previsokih zneskov na položnicah za ogrevanje. Glede na podatke, ki so jih navajali, je bil protest povsem upravičen. Kakih posebnih odzivov javnosti na ta protest sploh ni bilo.

                   

Toda vrnimo se dve leti nazaj. To je bil čas, ko je tretja Janševa vlada obiskala zasavsko regijo. Vsak obisk vlade v regiji pomeni kupček desetih milijonov evrov, ki jih vlada prinaša v regijo, ki jo je obiskala. Tudi takrat je bilo tako. Vlada je v Zasavje prinesla več deset milijonov evrov, ki jih je namenila v take ali drugačne investicije v tamkajšnje okolje.

Toda realisti bi pričakovali, da bodo vlado pričakali posamezniki in skupine, ki bi ji ploskali. A v Sloveniji ni nič tako, kot bi bilo normalno. Vlado Janeza Janše in njegove ministre ni pričakala množica, ki bi ji ploskala, temveč množica, ki je protestirala proti vladi, ki je njihovemu okolju prinesla desetine milijonov evrov. Razumi, kdor pač more, jaz ne.

Zato današnji protest v Trbovljah proti zvišanju cen ogrevanja seveda popolnoma razumem, toda hkrati prebivalce Trbovelj sprašujem, zakaj so protestirali proti predstavnikom vlade Janeza Janše, ki so pred dvema letoma v Trbovlje prinesli desetine milijonov evrov.

dr. Vinko Gorenak

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Stara padala za Gazo? “Kdo je glasoval za te bedake?”

Vlada bo za Palestince porabila 2,5 milijona evrov. To...

Mahnič o nezakonitih ravnanjih Svobode, Lah ostal brez argumentov

"Če je lahko elektro tajkun, ki je trenutno v...

Slovenski gostinec prevzel upravljanje 4-zvezdičnega hotela in gradu v lasti svetovno znane družine

Družina Riedl, ustanoviteljica in lastnica svetovno znanega podjetja za...

Orban: Sodba Sodišča EU (ECJ) je resna kršitev prava EU

Poleg levo nagnjenega Evropskega parlamenta je Sodišče EU (ECJ)...