Trump pričel s prvimi preiskavami proti Kitajski in Svetovni zdravstveni organizaciji

Datum:

Po poročanju Daily mail, naj bi predsednik ZDA Donald Trump pričel s prvimi preiskavami zaradi razširitve korona virusa na Kitajskem. Zanima ga predvsem to, koliko je Kitajska vedela o virusu in želi preveriti, kaj vse bi lahko storiti Kitajci, da bi zajezili virus.

Preko milijon prebivalcev ZDA je že okuženih z novim koronavirusom in preko 58 tisoč mrtvih beležijo. Med najbolj prizadetimi območji so država New York, Lousiana, New Yersey, Kalifornija, Illinois, Connecticut, Maryland in Georgia.

Predsednik ZDA Donald Trump je že pripravil priporočila, za ukrepe proti Kitajski in Svetovni zdravstveni organizaciji. Trdi, da sta obe organizaciji celotnemu svetu prikrivali resnico o razširjenosti virusa covid-19. Prav tako bo predsednik ZDA zahteval povračilo Pekinga za vso nastalo škodo, ko bo le-ta tudi dokazana.

V preiskavo zajeti vsi pogovori, poročila in satelitski posnetki
Predsednik naj bi prejel ogromno informacij s strani obveščevalnih služb. Bela hiša je tako zadolžila NSA, CIO in obrambno obveščevalno agencijo v Pekingu za preiskavo, če je Kitajska res prikrila nevarnost korona virusa svetu. Čisto nič pozitivnega se ni naredilo na Kitajskem pravi predsednik. V Belo hišo naj bi že prispele določene informacije in kmalu naj bi bila jasna slika, kaj dejansko se je dogajalo ob izbruhu epidemije.  Izvedeli so stvari, ki jih prej niso vedeli, oziroma so jim jih prikrili.

Obveščevalne službe so prejele navodila, da v zadnjem tednu preiščejo vse informacije o začetni fazi razširitve korona virusa, ki vključujejo  vse pogovore, poročanja in preglede satelitskih posnetkov iz Kitajske in Svetovne zdravstvene organizacije. Kot pravi predsednik Donald Trump: “Lotili smo se resne preiskave in vsekakor nismo veseli nad celotno situacijo, ker verjamemo, da bi virus lahko bil zajezen pri samem izvoru in se ne bi razširil na celoten svet“.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...