Trump zamenjal pravosodnega ministra! V vihri novih imenovanj prihajata Rosen in Donoghue!

Datum:

Nekaj več kot mesec dni pred iztekom svojega prvega predsedniškega mandata, je ameriški predsednik Donald Trump sprejel odstop pravosodnega ministra Billa Barra, ki je v zadnjem času močno razočaral s svojim načinom dela. Skrival je namreč informacije, da je Hunter Biden, sin nekdanjega ameriškega podpredsednika Joa Bidna pod preiskavo zaradi pranja denarja in utaje davkov, ravno tako pa se ni želel ukvarjati z vprašanjem volilne prevare, ki se je zgodila na predsedniških volitvah 2020.

                   

“Ravno sem se v Beli hiši srečal s pravosodnim ministrom Billom Barrom. Najini odnosi so bili dobri, opravil je pomembno delo!” je preko Twitterja sporočil ameriški predsednik Donald Trump in napovedal, da se bo Barr s 23. decembrom 2020 poslovil od svojega položaja v Trumpovi administraciji.

Barra bo vsaj začasno zamenjal njegov namestnik Jeff Rosen, medtem ko bo delo namestnika pravosodnega ministra prevzel Richard Donoghue. Za razliko od svojega predhodnika, je Rosen resno jemal vprašanje volilne prevare in vmešavanja tujih držav v ameriški volilni proces.

Trump je bil upravičeno razjarjen na Barroma, ki je pred kratkim trdil, da ni bilo nikakršnih resnih indicev o volilni prevari na ameriških predsedniških volitvah, ravno tako pa je skrival dejstvo, da je sin nekdanjega ameriškega podpredsednika Joa Bidna, Hunter Biden pod preiskavo zaradi suma pranja denarja in davčne utaje.

Rosen tuje vmešavanje v ameriške volitve jemlje resno
Rosen je po drugi strani že lanskega avgusta opozarjal na škodljivo tuje vmešavanje v ameriške notranje zadeve. “Ključna beseda je “vpliv.” V večini primerov gre za zamaskirano propagando. Spet drugič se na vplivne ljudi vrši pritisk. Ravno tako lahko privzame obliko hekiranja in razkrivanja zasebnih emailov in telefonskih klicev,” je v govoru pred Centrom za strateške in mednarodne študije v Washingtonu DC, 26. avgusta 2020, svaril Rosen.

Pri tem je Rosen razkril, da “nekateri tuji akterji skušajo na skrivaj spodkopati zaupanje v naše volitve, saj njihove vlade nasprotujejo zastopniški demokraciji.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...