Trumpov pastor Mark Burns: “Predsednik Trump bo pomilostil Juliana Assangea!”

Datum:

Po trditvah Marka Burnsa, javnosti znanega kot pastorja ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj bi Trump pomilostil ustanovitelja Wikileaks Juliana Assangea, ki ga ameriške oblasti preganjajo vse od leta 2010, ko je ameriški pravosodni minister Eric Holder razkril, da poteka kriminalna preiskava v Wikileaks. Nasplošno je bil skozi leta svojega ujetništva v ambasadi v Ekvadorju Assange velik trn v peti oblastnikom po svetu, še posebej pa ameriškim demokratom.

“Predsednik Trump bo pomilostil Juliana Assangea,” je na Twitterju najavil pastor Mark Burns, ki ga osrednji mediji označujejo tudi kot Trumpovega pastorja.

Omenjeni tvit je po poročanju The Gateway Pundit v manj kot uri dobil več kot 46 tisoč všečkov, v času pisanja tega članka, pa ima kar 178,3 tisoč všečkov, še več kot 40 tisoč ljudi pa govori o tem.

Iz Bele hiše za zdaj ni bilo nobenega komentarja o Burnsovih trditvah glede pomilostitve ustanovitelja Wikileaks. Nekateri ugibajo, da ameriški predsednik Donald Trump preko Burnsa preverja teren, da želi vedeti, ali je to nekaj, kar bi dobršen del Američanov odobraval.

Na trditve o Assangevi pomilostitvi se je odzval tudi žvižgač Edward Snowden. V sedaj izbrisanem tvitu je Snowden po poročanju Hipertextual zapisal: “Res močno upam, da je to res. Primer proti Assangeu je osnovan na pravni teoriji, ki bi kriminalizirala delo vsakega novinarja, tako doma kot v tujini.”

Snowden je drugače še pred kratkim apeliral na predsednika Trumpa naj pomilosti Assangea. Nazadnje je 3. decembra 2020 zapisal: “Gospod predsednik, če podelite samo eno pomilostitev v času predsedovanja, prosim, osvobodite Juliana Assangea. Samo vi lahko rešite njegovo življenje.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovičeva na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...