Učenci osnovne šole Globoko zaplesali striptiz kar v ženskih bikinijih. Je šlo za akcijo povezano s teorijo spola in LGBT?

Datum:

Na spletu je zaokrožila fotografija na kateri dečki OŠ Globoko našemljeni v ženske bikinije pozirajo kar v tamkajšnji šolski telovadnici. O dogodku smo povprašali tudi tamkajšnjo ravnateljico, ki pa zatrjuje, da ni šlo za ideološke delavnice povezane s teorijo spola. V Sloveniji so sicer nekatere ustanove že dobile certifikat “LGBT prijazno”. 

                   

Na spletu je zaokrožila zelo zanimiva fotografija. Gre za dečke našemljene v kopalke, ki pozirajo v šolski telovadnici, za njimi pa je prav tako “mladoletna komisija”, ki kar za šolskimi mizami uživa ob pogledu na “cirkuško predstavo” in jo po vsej verjetnosti tudi ocenjuje.

Iz slike sicer ni razvidno ali gre za Valeto, športni dan, igre brez meja, kakšen dogodek v slogu “OŠ Globoko ima talent”, ali pa preprosto za delavnico, ki so jo skrbno pripravili kakšni inštruktorji za teorijo spola, ki se trudijo doprinesti k še večji adolescentni zmedenosti svojih varovancev na področju spolne identitete. Glede dogodka smo povprašali tudi tamkajšnjo ravnateljico.

Ravnateljica o dogodku pravi: “Ni šlo za nobene delavnice, ne gre za teorijo zarote!” 
Ravnateljica osnovne šole Globoko Rozika Vodopivec pravi, da so imeli za junijski dogodek, ko naj bi šlo za “medrazredno predajo ključa” vsa dovoljenja in soglasje za tovrstne “kulturne prireditve”, tudi staršev, in da so delali v skladu z načrtom. Obenem je na vprašanje, ali je šlo za kakšne delavnice povezane s “teorijo spola”, torej relativiziranjem pomena biološkega spola, odvrnila: “Ni šlo za nobene delavnice, ne gre za teorijo zarote!” Ob tem ni mogla skriti besa ob dejstvu, da sumljiva fotografija, na kateri so se dečki za nekaj časa “prelevili” v predstavnice nasprotnega spola, kroži po spletu in v medijih. Vendar pa se ob fotografiji kljub vsemu pojavljajo pomisleki, da bi lahko šlo za kakšno “ideološko navdihnjeno akcijo”.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

 

Režimska okupacija vzgojno-izobraževalnih ustanov – Janković podeljuje certifikate LGBT
“Teorija spola” v vzgojno-izobraževalnih ustanovah pa očitno ni nikakršna “teorija zarote”. Ljubljanski župan se je namreč pred meseci že odločil, da bo nekaterim tovrstnim ustanovam podelil certifikat “LGBT prijazno”, te ustanove pa se bodo zavezale k “osveščanju”, torej verjetno k promociji LGBT vrednot v družbi, predvsem pa za “dvig osveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT-uporabnice in uporabnike”. Zanimivo in pestro. Omenjeni certifikat je med drugim že pridobila Osnovna šola Franceta Bevka, navaja Domovina.

Foto: STA
Foto: STA

Jure Novak

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...