Udbaš in kršitelj človekovih pravic prevzela Državnotožilski svet

Datum:

Na današnji ustanovni seji Državnotožilskega sveta so za novega predsednika izvolili vrhovnega državnega tožilca Harija Furlana, za podpredsednika pa nekdanjega generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, so po seji sporočili iz Državnotožilskega sveta. Dosedanjim članom sveta je šestletni mandat potekel v ponedeljek.

Pravna država je v Sloveniji povsem odvisna od kadrov tranzicijske levice – to je posameznikov, ki še niso ponotranjili sistema demokracije in človekovih pravic in so osebno povezani s slovenskimi “privatizerji”, “banksterji” in politiki. Zato v zgodovini naše države še vedno ni nobenega odmevnega primera obsodbe katerega od prej naštetih kriminalcev.

Sramotno nizkemu nivoju pravne države se ne gre čuditi, če Državnotožilski svet več kot 30 let po propadu komunističnega režima prevzemata nekdanji pripadnik Službe državne varnosti (Udbe) Harij Furlan in preganjalec duhovščine Zvonko Fišer. Gre za popolno restavracijo nekdanjega režima in norčevanje iz vseh žrtev režima, ki sta mu omenjena zvesto služila.

Kdo je v resnici Harij Furlan?
Furlan spada med preverjene kadre slovenske levice, saj je svojo kariero začel pri Službi državne varnosti oziroma Udbi. Ta se je prek svojih podjetij tudi po osamosvojitvi Slovenije vrinila v ekonomijo kot dobavitelj medicinske opreme in tehničnih pripomočkov. Vzorec gospodarskega delovanja Udbe je dodobra razkrit, po tem modelu pa je več kot desetletje poslovalo tudi podjetje družine Furlan z imenom Primsell, ki je bilo zaradi različnih spornih situacij doslej že večkrat pod drobnogledom javnosti. V letih 2016 in 2017 so mediji tako na primer razkrili udbovsko zgodovino tega podjetja ter oderuške dobave kolkov šempetrski bolnišnici. Furlan je ob tem zatrdil, da na tožilstvu dela nepristransko in skladno s spoštovanjem zakonov ter ustave, o poslih svojega brata Aleša Furlana pa naj ne bi bil obveščen, ker zoper njega in njegovo podjetje “tožilstvo ni prejelo kazenske ovadbe

Kdo je v resnici Zvonko Fišer?
Zvonko Fišer
 je v sedemdesetih in osemdesetih letih med drugim kazensko preganjal dva duhovnika, ki sta na mestu komunističnega pokola v Cerknem postavila križ. To sta bila duhovnika Janez Lapajne in Stanislav Medvešček, ki sta leta 1975 skupaj z Amalijo Jereb dostojno obeležila kraj smrti. Njihova krivda je bila zgolj ta, da so na kraju, kjer so bili ubiti domačini iz Cerknega, postavili križ. Poročali smo že, da je vrhovno tožilstvo leta 2017 Fišerja suspendiralo, saj je bil tudi kazensko preganjan zaradi očitane zlorabe uradnega položaja, za kar je zagrožena zaporna kazen do enega leta. Leta 2012 sta namreč tik pred zamenjavo vlade z odhajajočim ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem za generalnega direktorja tožilstva postavila Boštjana Škrleca, takratnega Zalarjevega državnega sekretarja. Ker vrana vrani ne izkljuje oči, je bil Fišer dva meseca kasneje že oproščen in se je lahko vrnil na delovno mesto.

Državnotožilski svet sestavlja devet članov. Štiri člane izvolijo državni tožilci v svojih vrstah, enega člana imenuje minister za pravosodje, štiri člane pa izvoli DZ na predlog predsednice republike.

Levica povsem uzurpirala Državnotožilski svet
Državni tožilci so novembra za nove člane poleg Furlana izvolili še višjo državno tožilko Nadjo Sovinc, okrožnega državnega tožilca Damirja Kusića in okrajnega državnega tožilca Ivana Pridigarja. Poslanci pa so poleg Fišerja izvolili izrednega profesorja z ljubljanske pravne fakultete Sama Bardutzkyja, nekdanjo tožilko Vlasto Nussdorfer ter dolgoletnega vodjo okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivana Žaberla.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...