Ukrajinci potopili ruski ladji

Datum:

Ukrajinske oborožene sile so na jugu države zadnji dan potopile dve hitri ruski pristajalni ladji. Plovili naj bi sodelovali v ruskih diverzantskih in obveščevalnih akcijah. 

Potopilo ju je ukrajinsko topništvo v skrivališču, v majhnem zalivu na obali Črnega morja, v katerega se izlivata reki Dneper in Boh. Trenutno se na Črnem morju nahajajo tri ruske ladje, ki bi ukrajinsko ozemlje lahko ogrozile z raketiranjem, vendar pa ukrajinska stran pristajalnih ladij tam ni opazila, poroča Polska Agencja Prasowa.

Dve drugi ruski patruljni ladji tipa Raptor, ki sta bili zadeti že pred tem, so ju odvlekli s Kačjega otoka v vojaško bazo v Sevastopolu, da bi ju popravili. Zadnji dan je bilo na ukrajinskem jugu eliminiranih 21 ruskih vojakov. Ukrajinska stran je prav tako uničila protiletalski sistem, samovozen top, štiri tanke tipa T-72, štiri oklepna vozila, tri tovornjake, tri drone in še tri terenska skladišča streliva.

Ukrajinski raketni sistem v bližini Harkova. (Foto: epa)

Rusi so v sklopu povračilnih ukrepov okrepili topniško in letalsko obstreljevanje. Ukrajinske pozicije so napadli tudi s helikopterji Mi-8 ter se lotili kaotičnega obstreljevanja stanovanjskih poslopij Nikolajeva s cevnim in raketnim topništvom. S kasetnim strelivom pa so uničevali industrijske objekte. Ena oseba je umrla, vsaj tri pa so bile ranjene.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...