V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Datum:

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono še okrepiti standarde s področja varovanja in nadzora zaradi spolno nasilnih migrantov. Med drugim v Berlinu preizkušajo novo aplikacijo za klic na pomoč za kopalce. Posebej problematični naj bi bili migranti arabskih korenin, zlasti Maročani in Čečeni. 

Poleg novih aplikacij nameravajo v zunanjih berlinskih bazenih to sezono ohraniti zahteve s področja identifikacije kopalcev, okrepiti varovanje in preverjanje prtljage. Poleti je na zunanjih bazenih namreč zaznati vse več pretepov, zločinov s področja spolne nedotakljivosti, vse bolj številčni pa so tudi napadi na zaposlene, poroča Remix News.

Aplikacija naj bi gostom omogočila, da bi varuhe reda na samem kraju opozorila na incidente in tako omogočila hitrejše posredovanje, posledično pa naj bi se v bazenih okrepil občutek varnosti. V zadnjih letih so se na berlinskih zunanjih bazenih pogosto dogajali incidenti, posledično so morali enega izmed bazenov celo zapreti.

Nemčija, Karlsruhe, zunanje kopališče (Foto: epa)

Večje število tam zaposlenih je bazen namreč zapustilo zaradi stresa. Osebje naj bi se pritoževalo zlasti nad arabskimi migranti in Čečeni, ki so spolno nadlegovali dekleta. Prihajalo je tudi do množičnih pretepov, bazene pa so napadalci zapuščali v nemogočih razmerah. Kopalci bodo morali prihajajoče poletje za vstop v bazen pokazati osebni dokument.

S podobnimi trendi so soočeni tudi v Belgiji in na Nizozemskem
Za varnost bodo skrbele tudi varnostne kamere, okrepljena policijska prisotnost in pregledovanje osebne prtljage. Preteklo poletje je bilo za neposlušne obiskovalce zunanjih bazenov izrečenih skupno 153 prepovedi vstopa. Vse to pa prinaša dodatne stroške in še višje cene vstopnic. S podobnimi trendi se soočajo tudi mesta v sosednji Belgiji in na Nizozemskem.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...