V času dopustniške nečuječnosti se marsikaj dogaja

Datum:

Dinamika življenja je poleti dostikrat nekoliko drugačna; na prvi pogled bolj sproščena, dopustniški dnevi nas poskušajo poleniti ali napraviti manj pozorne na dogajanja okoli nas ali malo dlje. Z možgani na off, na morju, v hribih ali kar doma v varnem zavetju se malo odpočijemo, mentalno in fizično, najdemo kakšen trenutek, da “obiščemo” sebe, morda celo koga, ki potrebuje stisk roke ali objem.

Toda narava nas je zadnje dni potegnila iz dopustniške lagodnosti. Ob zadnjih poplavah smo spet bolj povezani, boreč se za imetje in ponekod celo za življenja. Narava nam pošilja sporočila, da ji ne smemo kljubovati, kot to običajno počenjamo Slovenci, celo takrat, ko bi morali izkazati svojo ponižnost, še posebej, ko gre za Naravo ali Boga.

Drugače je na polju družbe. Tukaj je lahko posameznik kaj hitro žrtvovana figura, če ni pozoren, dejaven in pogumen. In prav to je jedro problema, ki se ga tisti, vešči oblasti, prav dobro zavedajo v času poletnih dopustov. V okoliščinah vsesplošne nečuječnosti nekateri poskušajo spreminjati svet. Na površini javne govorice prevladujejo »nutrije« in tudi vse sorte nečednosti spremljevalke premierja, pod njo pa se dogajajo resnejše in bolj globoke stvari: npr. ogromen migracijski val, ki bo ostal pri nas, kriza dolgotrajne oskrbe starejših, oviranje gospodarstva, čistke (RTV), prikrivanje Gen-Golob afere, »čebinska« indoktrinacija, zaničevanje osamosvojitve, postavljanje kulture smrti pred kulturo življenja, in kar je najbolj trivialno, ukinjanje svobode govora.

Ne boste brali niti o tem, kakšno je črpanje evropskih sredstev. Vlada se je zavestno odločila, da ne bo počrpala denarja, ki ga je Sloveniji zagotovila prejšnja Janševa vlada. Znano je, da gre za okoli četrtino vseh investicij v državi, ki pa vlade svobodnjakov ne zanimajo, verjetno zato, ker morajo biti porabljena namensko in zakonito (povežite to s projektom Stožice).

Prav tako ne boste izvedeli o realnih problemih na ukrajinsko-ruski fronti, saj se dominantni mediji vse bolj udinjajo tistim, ki jim je v tem spopadu intimna opcija Rusija (npr. Kučan, Janković). Ne boste izvedeli, da so nekateri zahodni politiki, vključno z Bidnovo administracijo, krivi za to, da so se Rusi utrdili na svojih položajih, saj so v kritičnih trenutkih zavlačevali z dostavo ustreznega orožja. Ne boste izvedeli, da peklenska mreža zla Peking–Moskva–Teheran utrjuje svoj geostrateški položaj; globalna površina, ki jo nadzirajo, je vse večja, ne nazadnje tudi število ljudi na njihovih črnih seznamih.

Ne boste izvedeli, kaj počnejo evropske inštitucije, razen, če je to v korist levih sil, ki v njih tako ali tako prevladujejo. Ne boste izvedeli, da v evropski politiki bijem ostro bitko z evrokrati, da ne bi dokončno sesuli za Slovenijo najbolj koristne skupnosti, v kateri smo kadar koli živeli. Moj spopad s komisarko Jourovo ima zato širši kontekst: gre za ohranitev načela subsidiarnosti. Če se bo bruseljski intervencionizem še razširjal in če se bodo zlorabljala skupna pravila, bo EU začela pokati po šivih.

Da bi obranili Evropo, moramo torej omejiti moč evrokratov in unionistov. Tudi glede t. i. spolne politike. Slovenska vlada odkriva toplo vodo, ko uzakonja enako zastopanost spolov v vodstvenih organih gospodarskih družb. Spomnim se razprave poslanske kolegice, ikone EP, Astrid Lulling, ki je pripomnila, da ženska, ki v moderni družbi računa na spolne kvote, pač ni sposobna. Ob dejstvu, da je Slovenija feministična družba z dominacijo žensk na njenih najbolj vitalnih delih (sodstvo, uprava, šolstvo) in ob vladajoči teoriji, da obstaja nekaj deset spolov in spolnih usmeritev, se samo po sebi postavlja zanimivo vprašanje: ali bo vlada v gospodarske gremije (seveda nediskriminatorno) predlagala vse te, recimo jim »drugačne«, in ali bomo v bodoče spremljali svetovna prvenstva moških, žensk, biseksualcev, gejev, lezbijk, transspolnih, medspolnih, aseksualnih, panseksualnih itd. Si predstavljate npr. nogometno superligo panseksualcev? Zadeva ni smešna. Ker se vse več moških v različnih spolnih variacijah pojavlja na ženskih prvenstvih, sem zastavil to vprašanje EK. Na moji spletni strani si oglejte odgovor pristojnega komisarja in spoznali boste, v kakšnih težavah se lahko znajde evropska institucija, če zagovarja nenaravne in butaste zadeve.

Milan Zver

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...