V Franciji aretirali skrajne levičarske aktiviste, ki so načrtovali napad na hotel v času vrha G7!

Datum:

V Franciji so aretirali pet skrajnih levičarskih aktivistov, ki so načrtovali napad na hotel, v katerem bodo bivali pripadniki varnostnih sil v času vrha G7 v Biarritzu.

                   

V Franciji so aretirali štiri moške in eno žensko v starosti od 24 do 46 let, ki so načrtovali napad na hotel, v katerem bodo bivali pripadniki varnostnih sil med vrhom G7 v Biarritzu, navaja Voice of Europe. Gre za stare znance policije, ki pripadajo skrajnemu levičarskemu anarhističnemu gibanju. Policija je prestregla njihovo komunikacijo prek družbenih omrežij, podrobnosti načrtovanega napada pa niso razkrili. V četrtek je bil v pridržanju le eden izmed aretiranih, preostale štiri skrajne levičarje pa so izpustili na prostost.

Policija poostrila nadzor nad grožnjami, ki se širijo prek družbenih omrežij
Kot se namiguje, bi lahko skrajni levičarki poskušali zažgati hotel, neimenovani vir pa je povedal še, da je bil eden izmed aretiranih nasilen že v preteklosti. Francoski notranji minister Cristophe Castaner je dejal, da so pred vrhom mobilizirali 13.200 policistov in žandarjev, glede napada pa je povedal: “Posebno pozorni smo na širjenje groženj varnostnim silam vrha G7 na družbenih omrežjih. Namen je zagotoviti maksimalno varnost z minimalnimi motnjami. Ne bomo tolerirali nobenega upora, če se bo kakšen zgodil, bomo ukrepali.”

Foto: Youtube

Na prostost je bil pred vrhom G7 izpuščen eden vodilnih v gibanju Antifa
Do omenjenih aretacij je prišlo sicer prav v času, ko je bil na prostost izpuščen Antonin Bernanos, znani vodja gibanja Antifa, ki ima dobre sposobnosti mobilizirati večje množice skrajnih levičarskih razgrajačev in nasilnežev.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....