[Foto] Žaljivo in neokusno: V spletnih trgovinah prodajajo ovitke za telefone in blazine s podobami stradajočih iz Auschwitza!

Datum:

Po spletnih trgovinah najdemo takšne in drugačne nenavadne reči, a nekatere so prav zares neokusne in celo žaljive. Takšen primer so številni predmeti, kot so ovitki za pametne telefone ali pa blazine z motivi stradajočih iz Auschwitza, najdemo pa lahko tudi zaveso za tuš kabino s podobo Josifa Stalina in preproge za jogo s podobo Adolfa Hitlerja. Auschwiški muzej je v svojem sporočilu spletne trgovine, ki prodajajo takšne reči, ostro obsodil.

Kot poroča Daily Mail, je auschwiški muzej ostro obsodil dve spletni trgovini, ki sta prodajali blazine in ovitke za pametne telefone s slikami stradajočih iz koncentracijskih taborišč iz časa druge svetovne vojne. Pri Fine Art America so tako prodajali ovitek za iPhone X s podobo stradajočega za 20 britanskih funtov, oglaševali pa so tudi blazino, ki je prikazovala internirance, preden so jih umorili. Omenjene izdelke so že umaknili, a v ponudbi ostajajo številni izdelki s podobo Adolfa Hitlerja.

V spletni trgovini prodajajo kopalne brisače, preproge za jogo in drugo kramo tudi s podobo Stalina in Kim Jonga Una
Prav tako se v omenjeni spletni trgovini najde krama s podobo Josifa Stalina in Kim Jonga Una, njune podobe lahko namreč kupci naročijo na kopalnih brisačah, preprogah za jogo, škatlah za svinčnike in voščilnicah.

Foto: posnetek zaslona

V spletni trgovini lahko umetniki in fotografi ustvarijo izdelke, na katere se po naročilu natisne njihova fotografija
Fine Arts America na svoji spletni strani obljublja: “S samo nekaj kliki lahko umetniki in fotografi naložijo svoje fotografije na FineArtAmerica.com in postavijo ceno za stotine različnih izdelkov, ki se jih natisne na zahtevo in jih v trenutku prodajajo svetovni javnosti prek spleta, mobilnikov in v resničnih trgovinah.” Podjetje izpolni naročilo tako, da poskrbi za tiskanje, uokvirjanje, pakiranje, pošiljanje in posredovanje plačil.

Foto: posnetek zaslona
Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...