[Video] V Franciji je pogorela še ena cerkev: Je bil podtaknjen vnetljiv magnezij?!

Datum:

V Franciji se je med nasilnimi izgredi vnovič zgodil požig cerkve. Tokrat je zagorela cerkev L’église Saint-Georges v zahodnem delu osrednje Francije. Spomnimo, da požari sakralnih objektov v Franciji niso redkost. 

                   

V Franciji je zagorela še ena katoliška cerkev, kar se v zadnjih dneh in letih tam neredko dogaja. Tokrat je bila žrtev plamenov L’église Saint-Georges v Descartesu v zahodnem delu osrednje Francije. Kot lahko vidimo s priloženega videoposnetka, so plameni do kraja uničili streho in zvonik. Gasilcem nepredstavljive škode ni uspelo pravočasno preprečiti.

Branko Grims: “V plamenih cerkev izginja zahodna civilizacija!”
Poslanec SDS Branko Grims: “Spet je zgorela cerkev in bomo poslušali o hrastovih tramovih, ki se vžgejo z iskro. Kar poskusite to sami … Levičarska peta kolona in njihovi uvoženi požigalci vedo, da Evropa, če ji odstraniš krščanske korenine, ne bo več Evropa. V plamenih cerkev izginja zahodna civilizacija.” To pa ni prvi primer požara v zadnjih dneh.

Bi lahko storilci podtaknili vnetljiv magnezijev prah?!
Pred nekaj dnevi je zagorela še ena francoska cerkev iz 15/16. stoletja. Domneva se, da so bili požari umetno ustvarjeni, za njihovo netenje pa uporabljen magnezij. (več tukaj in tukaj). Nemiri, ki so se nedavno začeli v Franciji, pa se po poročanju medijev širijo tudi v Belgijo in Švico. Spomnimo: spomladi leta 2019 je ogenj močno poškodoval tudi znamenito katoliško cerkev v Parizu Notre-Dame. Uničen je bil pretežni del strehe (več tukaj in tukaj). 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...