V madžarski program za 30 tisoč evrov pomoči za družine s tremi otroki se je prijavilo že okoli 2400 parov

Datum:

Madžarska vlada je napovedala finančne stimulacije za družine s tremi otroki. V okviru družinskega proračuna bodo družine v obliki posojila dobile 30.590 evrov. V državni program se je prijavilo že okoli 2400 madžarskih družin.

Madžarska vlada bo v okviru pro-družinskega fonda za povečanje rodnosti namenila 30.590 evrov za zakonske pare s tremi otroci.

Denar bo zakonskemu paru nakazan v obliki manjših mesečnih obrokov kot posojilo in bo odplačan, ko bosta povila tretjega otroka, poroča Le Figaro.

Velikanski interes družin
V nov pro-družinski program se je do sedaj prijavilo že 2400 družin, da bi bil zakonski par upravičen do državnega posojila pa mora izpolnjevati več kriterijev: Vsaj za enega izmed njih mora biti to prvi zakon, ženska mora biti stara med 18 in 40 leti in vsaj eden izmed zakoncev mora državi plačevati davke vsaj 180 dni. Na ta način se bodo namreč izognili tujcem, ki bi državno pomoč lahko videli kot možnost za zaslužek.

Pari, ki ne bodo dobili prvega otroka v roku petih let, bodo morali polno posojilo vrniti v štirih mesecih, razen če bodo izkazali potrdilo o zdravstvenih razlogih za nezmožnost spočetja.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...