V napadu ZDA na IS umrla dva ugrabljena Srba

Datum:

V petkovem letalskem napadu ZDA na zbirališče pripadnikov skrajne Islamske države v Libiji sta umrla uslužbenca srbskega veleposlaništva, je danes povedal srbski zunanji minister Ivica Dačić. Srba sta bila sicer ugrabljena že novembra lani.

                   

“Na žalost smo dobili informacije, da je v tem napadu umrlo več tujih državljanov, med katerimi sta tudi uslužbenca našega veleposlaništva,” je na današnji novinarski konferenci povedal srbski zunanji minister Ivica Dačić. Informacija s strani libijskih organov uradno še ni potrjena. “A smo prejeli fotografije, ki jasno kažejo, da je informacija najverjetneje točna,” je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dodal vodja srbske diplomacije.

Srbska državljana sta bila ugrabljena novembra lani
Voznika in uslužbenko srbskega veleposlaništva so iz konvoja vozil, namenjenega proti tunizijski meji, ugrabili 8. novembra lani, in sicer v mestu Sabrata, 70 kilometrov zahodno od Tripolija.

Po navedbah Pentagona so ZDA v petek izvedle napad v Libiji na cilje, ki predstavljajo grožnjo ZDA. V napadu, v katerem je bilo ubitih več kot 40 ljudi, je bil sicer po navedbah neimenovanega predstavnika ameriškega obrambnega ministrstva verjetno ubit tudi eden od vodij džihadističnih skrajnežev iz Tunizije, Noureddine Chouchane.

Po besedah srbskega zunanjega ministra je bil cilj napada tabor, za katerega so ZDA sumile, da pripada IS, tam pa so bili nastanjeni tudi tuji državljani.

Srbsko veleposlaništvo kljub napadom v Libiji še vedno deluje
Srbsko veleposlaništvo v Tripoliju kljub kaotičnim razmeram v Libiji še vedno deluje. Več desetletij tam živeči srbski državljani, med katerimi so večinoma zdravniki in drugo zdravstveno osebje, pa tudi gradbeni delavci, vsa ta leta delujejo v Libiji, tudi zaradi tesnih dvostranskih odnosov še iz časa Gadafijevega režima.

N. K., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...