V ruskih napadih na Kijev je bilo sinoči ranjenih vsaj 10 oseb

Datum:

Ukrajinske oborožene sile so zadnji dan uspešno odbile devet sovražnikovih napadov in uničile uničile 21 enot ruske vojaške opreme v Donbasu. 

                   

Zaskrbljujoče pa so navedbe ukrajinske strani, da je tekom včerajšnjega uradnega obiska generalnega sekretarja ONZ Antonia Guterresa prišlo do raketnih napadov na središče Kijeva. V obstreljevanju je bilo ranjenih vsaj deset ljudi, poroča PAP.

Lokalni mediji pa poročajo tudi o nekaj eksplozijah v Odesi. Sedem ukrajinskih regij je bilo ponoči žrtev ruskega obstreljevanja. V javnost je prišla zgodba ranjene ženske, katere zet in 14-letni vnuk sta bila ubita v ruskem obstreljevanju njihove hiše v Luganski regiji. Okupatorska stran je obstreljevala tudi nekatere druge zahodne regije.

Od pričetka vojne v Ukrajini je bilo v Kijevu sicer ubitih že preko sto oseb, 435 pa je bilo ranjenih. Napadena stran sicer uspešno kljubuje okupatorju, tudi zahvaljujoč se vojaški pomoči Zahoda. Agresor pa svoje frustracije kompenzira z vojnimi zločini nad civilisti (v Buči itd.) in jedrskimi grožnjami zahodnim državam.

Jedrski napad na EU bi grobo posegel v interese Kitajske, ki si želi Svilno pot
Spomnimo, da Rusija EU državam grozi z uporabo balističnih raket Sarmat in jedrskim orožjem, s čimer želi jih odvrniti od vojaške pomoči Ukrajini. Ob tem pa je ključno vprašanje kitajskih interesov. Kitajska namreč želi v miru trgovati tako z Rusijo kot tudi z Evropo in obnoviti Svilno pot. Jedrski napad na evropsko državo bi posegel v njene interese in jo tesneje povezal z ZDA. In nenazadnje ne gre pozabiti na prenaseljenost Kitajske in njenih apetitov po redko naseljeni Sibiriji …

Poljska je Ukrajini pravkar poslala 200 tankov T-72. (Foto: Twitter)
Ruske izgube, ukrajinski podatki. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...