V Sloveniji naključij ni: Skrajna Levica še otrokovo nesrečo izkoristi za ustvarjanje politične afere

Datum:

Minister Janez Poklukar je po ugotovitvah internega nadzora glede obravnave opečenega štiriletnega dečka povedal, da je “strokovni nadzor podal jasne ugotovitve, da se je zgodil odstop od protokola. V skladu s tem so tekli vsi postopki. Na ravni Slovenije je jasno dogovorjen protokol obravnave otrok, mlajših od 15 let, in kako postopati pri njih v povezavi s covidom-19.” Vodstvo Splošne bolnišnice se je za neprimerno obravnavo opravičilo, a oče dečka meni, da za tako ravnanje ni opravičila – pred urgenco so namreč na rezultate hitrega testa čakali 40 minut. V javnost so kmalu po dogodku začele prihajati informacije, da naj bi bil dečkov stari oče poslanec Levice Željko Cigler. Urednik Planet TV Mirko Mayer je na Twitterju zapisal, da naj bi bil dečkov oče član Mladega foruma stranke SD. “Skoraj vse v Sloveniji je politika,” je pripomnil.

Vodstvo Splošne bolnišnice Celje je po petkovi domnevno sporni obravnavi štiriletnika vpeljalo interni strokovni nadzor, včeraj so predstavili ugotovitve. Deček naj bi namreč kar štirideset minut opečen čakal pred bolnišnico, in sicer na rezultat hitrega testa, brez katerega ga na urgenci očitno niso želeli obravnavati. Izredni strokovni nadzor je pokazal, da časovni odmik začetka obravnave dečka z opeklinami ni vplival na potek obravnave. “V bolnišnici se opravičujemo in obžalujemo za časovno komponento, ki je povečala čustveno stisko staršev in je odstopala od protokola. Gre za lahko poškodbo, nekoliko manj kot 2-odstotno povrhnjo dermalno opeklino, ki predstavlja po slovenskem kvalifikatorju poškodb lahko poškodbo. Ker je bil sočasno prisoten respiratorni infekt, je bil zelo upravičen sum na covid,” je sporočil v. d. strokovnega direktorja celjske bolnišnice dr. Radko Komadina.

Minister za zdravje Janez Poklukar je še pred ugotovitvami nadzorom dejal, da mora biti nujna medicinska pomoč nudena vsem, ki jo potrebujejo, ne glede na covidno stanje. Za izvedbo hitrega antigenskega testa se je zdravnik odločil, ker se je želel izogniti izpostavljanju otroka možnosti za dodatno okužbo v sivi coni. Obravnava je bila sicer dobronamerna, a pretirana.

Zakaj starši opravičila bolnice niso sprejeli?
Deček je trenutno v bolnišnici zaradi respiratornega virusa in prejema tudi kisik. “Obžalujemo, da otrok na izvid hitrega antigenskega testa ni čakal v prostorih bolnišnice pod medicinskim nadzorom zaradi boljše ocene in obravnave bolečine,” se je opravičil Komandina. Dečkov oče  Matija Cigler medtem meni, da za tako ravnanje ni opravičila. Cigler je tudi povedal, da so zadeve stekle šele za tem, ko je poklical direktorico Margareto Guček Zakošek, ki prihaja iz vrst stranke SMC. V javnost so kmalu po dogodku začele prihajati informacije, da naj bi bil dečkov stari oče poslanec Levice Željko Cigler. Mirko Mayer je na Twitterju zapisal, da naj bi bil dečkov oče član Mladega foruma stranke SD. “Skoraj vse v Sloveniji je politika,” je pripomnil.

V začetku tega leta so mediji poročali, da bo Splošno bolnišnico Celje po pridobljenem soglasju vlade štiri leta vodila Margareta Guček Zakošek. Sicer je položaj direktorice dosegla že leta 2018, ampak se je po skoraj treh letih sodnih postopkov izkazalo, da je bil sklep o njenem imenovanju nezakonit. Člani sveta zavoda so nato letos ponovno glasovali in jo izbrali.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...