V Slovenijo smo z Balkancem Jankovićem uvozili tudi poslovne prakse iz Srbije, ki je od razpada SFRJ najbolj nazadovala!

Datum:

V nekdanji SFRJ so bili najbolj zadovoljni ravno Srbi, saj si je na račun razvitejših republik, kot je bila Slovenija, polnila žepe centralna oblast v Beogradu, prav tako pa se je denar prenašal v manj razvite republike. Po razpadu Srbija ni mogla več živeti na tuj račun, sami pa se s svojim balkanskim načinom poslovanja očitno tudi niso najbolje znašli, izmed vseh nekdanjih republik SFRJ so najbolj nazadovali. Srbske poslovne prakse pa je s seboj uvozil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, pod čigar vodstvom slovensko glavno mesto vse hitreje propada, življenjski standard prebivalcev pa pada.

Z nekdanjo državo, Socialistično federativno republiko Jugoslavijo, v kateri smo pristali po krvavi revoluciji, ki je terjala več sto tisoč smrtnih žrtev komunistov, so bili najbolj zadovoljni Srbi, kjer še danes vlada velika jugonostalgija. Največ odpora proti oblasti v SFRJ je bilo v Sloveniji in na Hrvaškem. To ni presenetljivo, državi sta bili najbolj razviti nekdanji socialistični republiki in kot taki sta bili primorani financirati zaostanke revnejših republik in funkcioniranje centralne oblasti v Beogradu, kjer so si s trdo prigaranim denarjem polnile žepe komunistične elite.

Medtem ko se je večina nekdanjih držav SFRJ razvijala, je Srbija nazadovala
Da bi Srbija še nadalje lahko živela na račun tujega dela, je Jugoslovanska ljudska armada izvedla agresijo v 90. letih, pri čemer pa je bila neuspešna. Srbija je bila tako od leta 1990 po podatkih navedenega avtorja, kot je razvidno s spodnjega zemljevida, gospodarsko najmanj uspešna država nekdanje SFRJ, saj je v 28 letih uspela nazadovati, in to za kar 11 odstotkov. Bruto domači proizvod Slovenije se je v tem času povečal za 98 odstotkov, Hrvaške pa za 58 odstotkov.

Foto: družbena omrežja

Janković iz Srbije s seboj prinesel tudi poslovne prakse, zaradi katerih Ljubljana propada
Ob tem velja poudariti, da je ljubljanski župan Zoran Janković, čigar sinu Damijanu Jankoviću so nedavno odpisali za 29 milijonov evrov dolgov, s seboj prinesel tudi srbske poslovne prakse, zaradi katerih je njegova domača država tako nazadovala. To se že jasno odraža v Ljubljani, kjer smo vsako jutro priča prometnemu kolapsu, cene stanovanj so podivjale v nebo, na račun turizma pa lahko bogatijo samo Jankovićevi prijatelji, ki gradijo hotele.

Izet Rastoder in Zoran Janković (Foto: STA)

Tudi do služb se v Ljubljani očitno najlažje pride z uslugami, spomnimo samo na primer farmacevtke, mlade mamice, ki ji je grozila izguba strehe nad glavo, pa jo je Janković izsiljeval za spolne odnose v zameno za službo v Lekarni Ljubljana. Prava sramota, kakršna je postalo slovensko glavno mesto, je vidna že na vhodu v mesto, v Stožicah, kjer se nahaja nasedla naložba.

Propadli kompleks Stožice (Foto: Nova24TV)

V Ljubljani se kljub solidni gospodarski rasti v državi zaradi pospešene inflacije javnih storitev slabša tudi življenjski standard, Janković je namreč v zadnjem času, manj kot leto po zadnjih volitvah, med drugim podražil vrtce, komunalne storitve in javni prevoz.

Foto: Twitter

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...