Migrantom je dovolj pešačenja, zdaj skušajo priti v evropske države kar z letalom – 10 sirskih migrantov se je preobleklo v “ukrajinsko odbojkarsko reprezentanco” in zakorakalo na letališče

Datum:

Migrantom je dovolj pešačenja po soncu, dežju in vetru, dovolj jim je skrivanja po gozdovih in pred policijo. Sedaj že pogumno zakorakajo kar na letališče, kjer bi se radi udobno namestili in ilegalno prišli v želeno evropsko mesto. Tako se je odločilo 10 sirskih migrantov, ki so se v upanju, da se bodo tako lažje pretihotapili in zlili z okolico, oblekli kar v “ukrajinsko odbojkarsko reprezentanco.”

Vseh deset migrantov naj bi prišlo iz Sirije in so v Grčijo vstopili ilegalno in brez dokumentov. Policija jih je aretirala na atenskem letališču Eleftherios Venizelos, potem ko so pregledali njihove potne liste in ugotovili, da so potni listi, ki so jih imeli s seboj, prijavljeni kot ukradeni ali izgubljeni, poroča AP news.

Dovolj jim je skrivanja po gozdu in spanja na tleh. (Foto: Nataša Zidar)

Bili so zelo inovativni, in sicer oblečeni v enake drese, s seboj so imeli športne torbe pa tudi dve odbojkarski žogi. Po podatkih policije so migranti želeli priti v švicarski Zürich z ukrajinskimi potnimi listi.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...