V soboto spominski dogodek na prvi spopad Slovencev z okupatorjem

Datum:

Društvo Slovenski Tigr 13. maja vabi na spominski dogodek v spomin na prvi spopad Slovencev z okupatorjem v času okupacije na slovenskem ozemlju, ki je bil  13. maja 1941. Dogodek bo v soboto, 13. maja 2023, ob 16. uri.

                   

Najprej bo ob 16. uri ob kapelici v gozdu sv. maša, ki jo bo vodil župnik gospod Jože Stržaj, ob 17. uri pa bo spominska slovesnost z govorniki pred spomenikom. Govorniki bodo:

  1. Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske Nacionalne stranke  in nečak ustanovitelja TIGR Zorka Jelinčiča na Nanosu 1927, poslanec DZ v prejšnjem sklicu DZ ter vlagatelj predloga zakona o državnem prazniku 13. maj.
  2. Andrej Magajna, predsednik stranke Nova socialdemokracija in naslednik nekdanjih Krekovih socialcev, bivši član predsedstva DEMOS-a, poslanec ustanovitvene skupščine 1990 in takratne Komisije za ustavna vprašanja.
  3. Vili Kovačič, aktivni državljan in predsednik društva Slovenski TIGR 13. maj. Društva, ki ponovno predlaga, da 13. maj postane državni praznik avtentičnega antifašizma, ki bo združeval vse Slovence.

Dogodek bodo obogatili s kulturnim programom. Sledilo bo polaganje venca Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve ter društva Slovenski TIGR 13. maj in drugih organizacij. Napovedali bomo bodoče aktivnosti  društva v letu 2023/24. Na koncu vabijo na druženje v gasilskem domu Struge.

Besedi fašizem in svoboda sta v Sloveniji zadnji dve leti najbolj zlorabljeni besedi. Treba jim je vrniti avtentični pomen. Tigr je pomemben ne le za Slovence, ampak za vso Evropo. V Sloveniji pa se nekateri še vedno bojijo praznovati njegov spomin! Ne pristajamo na to, da se TIGR zreducira na lokalni, občinski nivo ali se ga omenja kot teroristično organizacijo. Tigr je dokaz možnosti upora v pluralnosti in antipod fašizmu in partijskemu enoumju in nasilju. Hkrati je dokaz nevzdržnosti lažne teorije “ponosnih naslednikov” komunizma, da bi slovenski narod brez KP in OF izginil. Nasprotno, s Tigrom, a brez PIF, OF in VOS, bi Slovenija pridobila večji del Primorske in ohranila življenja številnih ljudi. TIGR je hkrati dokaz možnosti upora in odpora s čim manj nasilja. Veličina upora ni v številu žrtev, ampak s čim manj žrtvam dosegati cilj. TIGR-ov zgled je tudi danes poduk tistim, ki pljuvajo po vojni za osamosvojitev Slovenije leta 1991.

TIGR je naš zgled in osamosvojitvena vojna za Slovenijo je njegova vsebinska kontinuiteta. Norčevanje iz nje je rezultat pobalinsko pokvarjenega brezuma, katerega cilj je poneumljanje ljudstva, tokrat celo prek javne RTVSLO, ter kolektivno načrtno takozvano »telepatsko« ustvarjanje KAOSA. Pred stoletjem je Srečko Kosovel preroško zapisal: “Gnoj je zlato in zlato je gnoj“. Danes nam v tem duhu ljubljanska mestna oblast prodaja gnojnico za čisto pitno vodo. Barabe in medijsko nedotakljivi prevaranti na državnem nivoju pa to podpirajo in nam pridigajo o delavskih pravicah. A narod bo kmalu spregledal – laž in propagandna diskreditacija  imata vedno krajše noge.

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...