V Španiji si levica prizadeva, da se iz javnih krajev odstrani križe

Datum:

 Na območju celotne Španije si lokalne levičarske oblasti prizadevajo odstraniti na stotine križev, ki se nahajajo na javnih krajih. 

                   

Španski politiki so se spravili nad simbole krščanstva, čeprav je Evropsko sodišče za človekove pravice odločilo, da njihova prisotnost v javnem prostoru, ni v neskladju s pravom države.  Svoje namere pojasnjujejo z željo po odstranitvi ostalin dobe frankizma oziroma vladavine Francisca Franca, poroča Polonia Christiana.

Ob tem pa se pojavlja vprašanje, zakaj si levica ne prizadeva za odstranitev, denimo vodnih zbiralnikov ali pa javnih zgradb, ki so nastale v tistem obdobju. Prav tako se v državi ne odstranjuje komunističnih simbolov. Komunisti so namreč pomorili na tisoče Špancev in to samo zato, ker so bili katoličani. A kot kaže, gre zgolj za patološko sovraštvo do krščanske simbolike. Povsem jasno je, da križi niso ostalina obdobja frankizma, ampak krščanstva.

Fotografija je simbolična. (Foto: youtube)

In kot takšni z neko politično ideologijo nimajo ničesar skupnega. Prav zato tudi ne predstavljajo kršitve prava. Velika težava je v tem, da predhodna desna vlada ni naredila ničesar, da bi križe na javnih krajih ohranila. Prav zato pa je pod aktualno socialistično oblastjo situacija toliko slabša. Številni sodniki te zakonodaje ne želijo izvrševati, ali pa jo uporabljajo selektivno in pristransko, kar omogoča preganjanje katolištva. Španija se zato spreminja v državo, kjer se diskriminira tako vero kot tudi družino.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...