V stranki SD zopet na radikalen način delijo slovenski narod z obujanjem lažne zgodovine

Datum:

Socialni demokrati druge razglašajo za nestrpne in razdiralne, čeprav dejstva govorijo nasprotno. So namreč redni obiskovalci partizanskih proslav, ljubitelji preoblačenja v rdeče zvezde, brez sramu se v govorih opirajo na Edvarda Kardelja in so veliki oboževalci Tita. Tako ni nič presenetljivega, da poslanec (kmalu nekdanji) SD Jan Škoberne in Saleški lobi ni manjkal na obeležitvi 75. obletnice bitke na Sutjeski – še ene izmed bitk, v kateri so komunisti žrtvovali številna nedolžna življenja, v vojaškem smislu pa spada med taktično katastrofalno zasnovane vojaške akcije.

Škoberne je, sodeč po objavi na družabnem omrežju Twitter, v družbi obeležil 75-letnico bitke na Sutjeski, ki jo je označil kot legendarno. Ob tem pa je priložil fotografijo, na kateri je oblečen v majico z napisom Titovo Velenje, v pisani druščini pa ni manjkal niti nekdanji poslanec SD Bojan Kontič, župan Velenja, kjer se še danes bohoti največji kip diktatorja Josipa Broza Tita na svetu, vidna pa je tudi bogata jugonostalgija, ki se oživlja na prav vsakem možnem koraku.

Bitka na Sutjeski je še eden izmed lažnivih komunističnih mitov
S svojo objavo Škoberne, tako kot je sicer v navadi stranki SD, zopet obuja lažno zgodovino in označuje bitko na Sutjeski, ki je trajala od 15. maja do 16. junija 1943, kot legendarno. Ob tem pa dodaja: “Ponosni in hvaležni.” Sicer je res, da so bile na strani partizanov večje izgube kot na strani sil osi, a je pri tem potrebno omeniti, da so bile izgube tolikšne zaradi napačnih strateških odločitev Tita. Partizanski komandant Pavle Jakšić je razkril, da komunistična propaganda seveda tega ni želela spraviti v javnost, prav tako pa je ta omilila tudi resnično število partizanskih žrtev, ki so bile številčnejše, kot so uradno trdili, z namenom, da bi bitko lažje prikazali kot veličastno in hrabro ter jo pretvorili v absolutni mit.

Spomnimo, da so v stranki SD glavni obujevalci komunistične mitologije. Člani stranke SD so se tudi letos tradicionalno odpravili na romanje levičarjev v Dražgoše, z namenom, da bitko pri Dražgošah prikažejo kot herojsko zmago partizanov nad nacizmom, zato ne čudi, da ta še vedno ostaja simbol odpora in narodnoosvobodilnega boja. V resnici pa predstavlja sramoto za partizane in je velik pokazatelj tega, koliko je bilo komunistom res do ljudi. Očitno pa to dejstvo v stranki poskušajo čim bolj zamegliti in poveličevati nekdanji komunistični sistem ter se opirati na besede Kardelja, ki je veljal za Titovega ideologa, nosilca nove marksistične misli in enega glavnih avtorjev jugoslovanske ustave. Glede na to, da je Kardelj iz Beograda ukazoval množične zunajsodne poboje leta 1945 in vse življenje hlapčeval Josipu Brozu Titu, katerega je celo Ustavno sodišče RS označilo kot zločinca, se človek vpraša, kakšno oblikovanje prihodnosti ima v mislih stranka SD?

Foto: Twitter

Žalostno je, da do sedaj nihče ni odgovarjal za zločine proti človeštvu, kljub kar 130 tisoč zunajsodno pobitim žrtvam na slovenskem ozemlju. Poleg tega pa se v Sloveniji poleg nostalgičnega obujanja v posmeh dovoljuje tudi organizacijo koncertov Nosil bom rdečo zvezdo pod okriljem Svetlane Makarovič. Čas bi bil, da bi končno poskrbeli za pokop vseh žrtev totalitarizmov in počastili spomin nanje, da bi lahko končno pričeli stremeti k resnici, pravici in spravi.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

[V ŽIVO] Branko Grims: Dolžnost vlade je braniti meje

"Dolžnost Vlade RS je braniti meje in če bi...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...